Απόψεις

Τα Σημαντικά του 2020 ! Τα τεστ του Δήμου σε όλο το Νησί.

Τα Σημαντικά ! Με αυτό τον τίτλο θα αναρτήσουμε, ένα κάθε μέρα,  μια σειρά από σημαντικά γεγονότα,  με θετικό πρόσημο,  μέσα στο 2020 !

Τα  Τεστ του Δήμου, δωρεάν  σε όλο το νησί!

Καθώς  το έτος 2020  είναι του Κορονοϊού, ήταν σημαντική η απόφαση του Δήμου να γίνει ένα εκτεταμένο  πρόγραμμα rapid test, με εισήγηση του Δημάρχου,  σε μια πλατιά σύσκεψη Φορέων,   που έγινε  όταν φάνηκε, αρχές Νοεμβρη, ότι η Λήμνος απειλείται  από κρούσματα κορονοϊού.

Τότε ο Δήμος διέθεσε το  ποσό των   21.000 €  για τη  αγορά  σχεδόν 3.000 rapid test. Έτσι ξεκίνησε σε όλα τα χωριά, με τη βοήθεια του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου,  δωρεάν τεστ του πληθυσμού της Λήμνου. Σε περίπου μια εβδομάδα  είχαμε ένα σημαντικό αριθμό τεστ, πάνω απο 2.000,  που ήταν   όλα αρνητικά.

Στα rapid test του Δήμου ήρθαν να προστεθούν και 1000 ακομη,  προσφορά του Γ. Κωνσταντέλλη και  με την πρωτοβουλία του Δήμου,  που ήρθε να καλύψει την ανεπάρκεια,  σε αυτόν τον τομέα,  του Κράτους  η  Λήμνος ήξερε ότι  το ιϊκό  φορτίο στο Νησί  ήταν ελάχιστο και αυτό αποδείχτηκε στη συνέχεια,  αφού εδώ και πολύ καιρό δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο κρούσμα.

Μάλιστα,  εκείνη η προσπάθεια για μαζικά τεστ τώρα έχει και συνέχεια, καθώς υπάρχει επάρκεια Rapid Test και στη Μύρινα συνεχώς γίνονται τεστ  δωρεάν και τώρα στο τέλος των Γιορτών  με τη συνεργασία των Σωματείων των Εκπαιδευτικών,  να οργανώνονται  τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς πριν μπουν στις Τάξεις,  τη Δεύτερα 11/1.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button