ΑνακοινώσειςΕπιλεγμέναΛήμνος

“Πράσινα επαγγέλματα”

Ενημερωτική Εκδήλωση με τίτλο «’Πράσινα επαγγέλματα’ στον τομέα της αλιείας και στις παράκτιες περιοχές»

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Λήμνου Α.Α.Ε. ΟΤΑ, ανακοινώνει τη θεματική συνάντηση

«’Πράσινα επαγγέλματα’ στον τομέα της αλιείας και στις παράκτιες περιοχές»

που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023 στη Μύρινα Λήμνου

στο πλαίσιο του Διαπεριφερειακού Σχεδίου Συνεργασίας με τίτλο «θαλάσσιο Περιβάλλον, Παράκτιες Απειλές και Αλιεία», με θέμα:  «Προβλήματα και απειλές στο Παράκτιο και Θαλάσσιο Περιβάλλον».

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Λήμνου Α.Α.Ε. ΟΤΑ υπό τον συντονισμό της Αναπτυξιακής Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ, διοργανώνει την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023 στις 17:00μ.μ. στο Γαροφαλλίδειο αμφιθέατρο του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστήμιου Αιγαίου στη Μύρινα Λήμνου, την 4η Θεματική – Ενημερωτική Εκδήλωση με τίτλο «’Πράσινα επαγγέλματα’ στον τομέα της αλιείας και στις παράκτιες περιοχές», στο πλαίσιο υλοποίησης του Διαπεριφερειακού Σχεδίου Συνεργασίας «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Παράκτιες Απειλές και Αλιεία», με τη συμμετοχή  22 συνολικά συμβαλλόμενων παράκτιων και νησιωτικών ΟΤΔ Αλιείας της χώρας.

Κύριος στόχος του εν λόγω Διαπεριφερειακού Σχεδίου Συνεργασίας είναι η ιεράρχηση των κινδύνων που αντιμετωπίζει το θαλάσσιο περιβάλλον και σχετίζονται με την αλιεία και τις παράκτιες περιοχές και η δημιουργία στοχευμένων προτάσεων για την αντιμετώπισή τους μέσα από τη συνεργασία των εταίρων του σχεδίου.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ως εισηγητές διακεκριμένοι επιστήμονες, καθώς και εκπρόσωποι της ‘πράσινης επιχειρηματικότητας’ που σχετίζονται με τον τομέα της αλιείας και της θάλασσας, συμβάλλοντας έτσι, μέσω της παρουσίασης διαχειριστικών πρακτικών, επιστημονικών δεδομένων και στοιχείων, στη διάδοση της σοβαρότητας των περιβαλλοντικών ζητημάτων και τις επιπτώσεις τους στην οικονομική και κοινωνική ζωή των κατοίκων των παράκτιων περιοχών καθώς και στην υποστήριξη αντιμετώπισης καίριων ζητημάτων της ‘πράσινης επιχειρηματικότητας’.

 

Πιο συγκεκριμένα, θα παρευρεθούν ως εισηγητές: ο κος Ιωάννης Σπιλάνης, Οικονομολόγος, καθηγητής Τομέα Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, ο κος Δρόσος Κουτσούμπας, Βιολόγος, καθηγητής θαλάσσιας βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, η κα Λυδία Αλβανού, Βιολόγος, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Πολιτικής στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας, Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (NECCA), η κα Μαρία Σαλωμίδη, Δρ. Περιβαλλοντολόγος, Eρευνήτρια B, Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας, Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), η κα Χρυσή Καραπαναγιώτη Περιβαλλοντολόγος, Καθηγήτρια Χημείας Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ο κος Γιώργος Μαλακός, Ιδρυτής της εταιρίας ενοικίασης ιστιοφόρων σκαφών αναψυχής Alternative Sailing στη Λέσβο  καθώς και ο κος  Γιώργος Φιλιός, Εκπαιδευτής καταδύσεων, ιδρυτής του Lesvos Scuba Oceanic Center.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση συγχρηματοδοτείται από το Τ.Π. CLLD LEADER της Προτεραιότητας 4 «ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ» του Ε.Π. «ΑΛΙΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ» (ΕΠΑΛΘ) 2014-2020.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button