Επίκαιρα

Ολοκληρώθηκε ο τρύγος στη Λήμνο

Ολοκληρώθηκε ο τρύγος στη Λήμνο

Του Θ. Δημητριάδη

Αυτές τις ημέρες ολοκληρώθηκε και για φέτος ο τρύγος στο νησί μας.

Είναι μια όμορφη εποχή. Τα οινοστάφυλα με τα πλούσια τσαμπιά και τις ζουμερές ρώγες μεταφέρθηκαν από τους πανέμορφους και περιποιημένους αμπελώνες στα οινοποιία. Εκεί πατήθηκαν για να δώσουν τον γευστικό τους μούστο, ο οποίος στην συνέχεια γέμισε τις δεξαμενές, όπου με την γνώση και το μεράκι των οινοποιών μας αναμένεται να μετατραπεί και φέτες στο θαυμάσιο λημνιό κρασί.

 

Η φετινή οινοποιητική χρονιά κλείνει με θετικά αποτελέσματα για την ποιότητα του αναμενόμενου οίνου καθώς η ποιότητα των σταφυλιών ήταν άριστη, παρ’ ότι η κλιματική κρίση έδωσε το στίγμα της. Παρόλο που φαινόταν από την αρχή να είναι μια όψιμη χρονιά τελικά εξελίχθηκε σε πρώιμη. Ο καύσωνας είχε ως αποτέλεσμα να επιταχύνει την ωρίμανση των σταφυλιών.

 

Ευτυχώς ο το μικροκλίμα της περιοχής, το δροσερό θαλασσινό αεράκι και η εύφορη γη μπόρεσαν να δροσίσουν τους αμπελώνες μας και τα σταφύλια να είναι γεμάτα σε πλούσια ποικιλιακά αρώματα και με εξαιρετική γεύση.

Ο τρύγος ξεκίνησε όταν το σταφύλι είχε τη σωστή ωρίμανση έχοντας αναπτύξει τα αρώματα, τα ζάχαρα και την οξύτητά του.

Έτσι και φέτος τα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά στους παραγόμενους Λημνιακούς Οίνους είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσουν και τους πλέον απαιτητικούς λάτρες του κρασιού και θα διεκδικήσουν πάλι τα χρυσά βραβεία στις διεθνείς εκθέσεις.

Και για φέτος τα ποτήρια μας τα γεμίζουμε με εξαιρετικό λημνιό κρασί.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button