Απόψεις

Μένουμε σπίτι… διαβάζουμε στο σπίτι

Μένουμε σπίτι… διαβάζουμε στο σπίτι

Επιμέλεια Θ. Δημητριάδη

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας κάνει ΔΩΡΟ σε ΟΛΟΥΣ ένα βιβλίο σε ηλεκτρονική μορφή κάθε εβδομάδα, μέχρι τα Χριστούγεννα, προκειμένου να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε δημιουργικά τον χρόνο της παραμονής μας -λόγω του κορονοϊού- στο σπίτι.

Το βιβλίο του Γερμανού φιλέλληνα ιστορικού Karl Heinz Roth με τίτλο “Ρεβιζιονιστικοί μύθοι” κυκλοφόρησε το 2018 στη Γερμανία ως μια απάντηση σε αυτούς που θεωρούν ανεδαφικές τις αξιώσεις της Ελλάδας για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Φέτος η ομάδα του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης δίνει την ευκαιρία με ένα απλό πάτημα στο www.otoposmou.gr να το διαβάσουμε μεταφρασμένο στα ελληνικά εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.

Η μετάφραση, επιμέλεια και έκδοση του βιβλίου είναι απόρροια συλλογικής προσπάθειας που καταβάλλεται από μέλη της ομάδας, όπως είχε συμβεί και με την προηγούμενη έκδοση το 2019 του άλλου μεγάλου έργου του Ροτ με τίτλο: “Η οφειλή των επανορθώσεων. Υποθήκες της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη”. Η ανάγνωση των βιβλίων συμβάλλει στην ουσιαστικότερη κατανόηση του ζητήματος των γερμανικών αποζημιώσεων.

Επιπλέον, από την ερχόμενη εβδομάδα και κάθε εβδομάδα η ομάδα θα δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να κατεβάζει μέσα από την ιστοσελίδα της: www.otoposmou.gr τους τόμους από τη σειρά των βραβευμένων διηγημάτων του Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού Διηγήματος, ώστε να μπορούν όλοι, μικροί και μεγάλοι, να απολαμβάνουν τα κείμενα που διακρίθηκαν.

Διαβάζοντας, λοιπόν, τις ιστορίες, τα παραμύθια και τα διηγήματα, ας έρθει η έμπνευση και σε εσάς να στείλετε το δικό σας κείμενο στον 8ο Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό Διηγήματος που θα ξεκινήσει τον Δεκέμβρη.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button