Λήμνος

ΗΡΘΑΝ 10 ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ…

ΗΡΘΑΝ 10 ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ...

Μας μίλησαν με μεγάλη προθυμία οι Γιατροί του Νοσοκομείου Χίου, οι οποίοι  ήρθαν για μια 4ημερη εκδρομή στη Λήμνο και ήταν γεμάτοι από  αγάπη και συμπάθεια. Οι Γιατροί ήταν  10 –  παραπάνω  ήταν  αδύνατο να έρθουν γιατι  μια τέτοια απουσία,   θα άδειαζε  το Νοσοκομείο τους.

Μαζί με  συζύγους και φίλους γέμισαν, πάντως,  ένα πούλμαν, το οποίο καθώς ήταν η τελευταία  μέρα παραμονής τους,   περίμενε υπομονετικά στο πλάτωμα της Σουμπρας, για  να   ψωνίσουν  τα τοπικά μας  προϊόντα!  Παρεμπιπτόντως, χθες ένας φίλος, ο Δημ Βεκιαρέλλης,  ομογενής στην Αμερική,  αναχωρώντας  απο Λήμνο  για Καβαλά είχε φορτωθεί σχεδόν 10 κιλά μελίχλωρο!  

 Η Ευκαιρία για μένα να πέσω επάνω σε αυτή την περίπτωση,  που περιγράφω,   ήταν  τέτοια που δεν θα την άφηνα!  Το  ενδιαφέρουν ήταν για  όσα αποκόμισαν απο την  εκδρομή στους στη Λήμνο  αλλά,  κυρίως,  πως βλέπουν τις ελλείψεις  Γιατρών στο Νοσοκομείο της Λήμνου.

Μιλήσαμε με αρκετούς Γιατρούς και μη. Ψώνισαν λοιπόν όλοι φλωμάρια και  μελίπαστο μαζικά και απαρέγκλιτα! Από κει και πέρα και άλλα επί μέρους προϊόντα,  κάποιος ακόμη και ψωμί.  Γιατι όχι όμως και το φημισμένο κρασί της Λήμνου,  ρώτησα. Γιατι αυτό το βρίσκουμε στο Χίο μου απάντησε ένας  ενημερωμένος γιατρός.

Η απορία μας είναι γιατι  δεν μας ανέφεραν το μέλι μας και το καλαθάκι… Για το τελευταίο  ο Λημνιος Ελληνοαμερικανος,    που φορτώθηκε τα μελίχλωρα,  μου είπε ότι το Καλαθάκι χρειάζεται ψυγείο και δεν προσφέρεται για ταξίδια,  ενώ  ως ταχτικός καλοκαιρινός κάτοικος Καβάλας, δεν γνώριζε κανένα μαγαζί με Λημνιά   προϊόντα   στην Καβάλα…

Όλοι μας είπαν για τις πολλές και πολλές και  ήρεμες παραλίες  της Λήμνου, και τη  ζεστή θάλασσα πρόσθεσε  μια Γιατρινα ή  Σύζυγος δεν γνωρίζω. Πάντως οι Ζεστές θάλασσες των παραλιών της Λήμνου είναι μια πραγματικότητα και ας μη μας διαφεύγει διαφημιστικά αυτό… Επίσης και υπερτονισμένα,  θα έλεγα,  μας μίλησαν  μαζικά για τους Κατοίκους του Νησιού μας  για τα ευγενικά και φιλόξενα αισθήματα τους.

Για το Νοσοκομείο μας παρόλο που το ρεπορτάζ ηταν απρόοπτο, του δρόμου, ειπώθηκαν αρκετά πράγματα και οι Γιατροί του Νοσοκομείου της Χίου ήταν γνώστες των προβλημάτων του  και όσα μας διατύπωσαν ήταν καίρια  και ολοκληρωμένα.

Δεν είναι εύκολο για έναν γιατρό να πάει σε ένα νησί και αυτό είναι η κυρίαρχη αίτια,  μας επισήμαναν, απαντώντας  σε σχετική ερώτηση μας.  Και γιατι αυτό δεν συμβαίνει με το Νοσοκομείο της Χίου,  αντιτείναμε!  Η απάντηση ήταν απλή και αφοπλιστική: Γιατι στο Νοσοκομείο της Χίου οι περισσότεροι Γιατροί είναι Χιώτες και μένουν στην πατρίδα τους!

Το ήξεραν καλά το θέμα γι  αυτό μας μίλησαν για τη θέσπιση ισχυρών κινήτρων  οικονομικών και επιστημονικών,   κάποιος μας είπε και για  χαμηλά Ενοίκια απο τους ντόπιους!  Ρωτήσαμε για  την εσωτερική ζωή ενός τέτοιου νησιώτικου Νοσοκομείου,  και τις   σχέσεις των Γιατρών μεταξύ τους.  Για το αν υπάρχουν  ζητήματα που δημιουργούν αρνητικό κλίμα παραμονής, γιατι στο Νοσοκομείο μας  υπήρξαν τέτοια περιστατικά που έγιναν  αιτία, κατά  δήλωση τους  ,  να αφήσουν τη θέση και να φύγουν. Οι  Γιατροί της Χιου, ολοι Χιωτες όπως είπαμε,  παραδέχτηκαν ότι μπορεί να  συμβαίνουν και  αυτά  και κάποιος πρόσθεσε ότι ένα Νοσοκομείο έχει την  εσωτερική ζωή μιας  στρατιωτικής μονάδας με ιεραρχία,   με παλιοσειρες και τέτοια   και εκεί είναι σημαντικός ο  ρόλος του Διοικητή του Νοσοκομείου,   ο οποίος πρέπει καθημερινά να έρχεται σε επαφή  με σε όλα τα Τμήματα και να γνωρίζει και αντιμετώπιζε τέτοιες καταστάσεις…  

Εκει κάπου μιλήσαμε και με τη Γιατρό  Παθολόγο,  η οποία ήρθε μέχρι τώρα δυο φορές στη Λήμνο για να καλύψει για λίγο χρόνο τα κενά του Νοσοκομείου μας,   και μας είπε ότι το Νησί είναι αγαπητό όμως  τέτοιες  μετακινήσεις, ειδικά όταν έχεις  παιδιά,  τόνισε, είναι δύσκολες, όμως  ευχαρίστως θα ξαναρχόταν, δηλωσε! Θα ξανάρθουν επίσης κάποιοι Γιατροί αυτής της Εκδρομής,  αφού όπως  μας είπαν,  οι 4 μέρες της  εκδρομής τους  είναι λίγες  για τη Λήμνο!

Στη φωτογραφία οι Γιατροί του Νοσοκομείου της Χίου με τον Πρόεδρο της ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΛΗΜΝΟΥ, Θωμά Λούκα.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button