ΕπιλεγμέναΛήμνος

Εικόνες που δεν θα δούμε φέτος. Όμως του χρόνου οπωσδήποτε!

Αυτό που δεν θα βιώσουμε σήμερα του  του Άγιου Γεωργίου,  23/4/20,  είναι οι Ιπποδρομίες της Καλλιόπης.   Ενα παμπάλαιο έθιμο,  που έφθασε με μεγάλη επιτυχία ως τις μέρες μας.

Εδώ και μια 20ετια,  το έθιμο πήρε  ένα  παλλημνιακό χαρακτήρα  στην εποχή  του ΙΧ αυτοκινήτου για όλους !   Με το ΙΧ ήταν  εύκολο να βρεθεί κανείς  στην Καλλιόπη. Ηταν και η εποχή, που  η Λήμνος είχε τον πρώτο τουρισμό του έτους,  λίγο πριν το Καλοκαίρι. Ήταν  οι τουρίστες του Πάσχα, Λημνιοί  από Αθήνα, κυρίως,   και πολλοί από Αυστραλία. .

Οι Ιπποδρομίες της Καλλιόπης  έδιναν  την ευκαιρία να βρεθούν τουρίστες και “Καστρινοί”  στην ανοιξιάτικη Λήμνο και να παρακολουθήσουν  εικόνες όπως αυτή που δημοσιεύουμε με πολλοί όμορφες  εκείνες τις στιγμές,  όπου μέσα στο προαύλιο της Εκκλησίας,  άλογα και αναβάτες επιβραβεύονται  για τις νίκες τους και τη συμμετοχή τους. Αν βρούμε στο αρχείο μας μια  τέτοια φωτογραφία την υποσχόμαστε…   .

Η Φωτογραφία είναι από  2014 !  Ελπίζουμε, πιστεύουμε,  ότι όλα αυτά θα επαναληφθούν το 2021.  ΑΝ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ,  Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΑ,   Η ΒΟΗΘΕΙΑ  ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ, ΝΑ ΔΟΘΕΙ !!!

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button