Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – νηστίσιμα φλομάρια με μανιτάρια στο τηγάνι

Τι θα φάμε σήμερα – νηστίσιμα φλομάρια με μανιτάρια στο τηγάνι

Τα φλομάρια Λήμνου υπάρχουν σε διάφορα είδη, βουτυρωμένες, χωρίς βούτυρο, με αυγά, χωρίς αυγά κλπ. Σήμερα, παραμονή της Παναγίας θα χρησιμοποιήσουμε νηστίσιμα και εύκολα στην παρασκευή τους στο τηγάνι. Ένα φαγητό πεντανόστιμο που γίνεται πραγματικά σε χρόνο ρεκόρ. Ώσπου να βράσεις τα φλομάρια σου, έχουν ετοιμαστεί και τα μανιτάρια σου

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο τα περίφημα φλομάρια Λήμνου (χυλοπίτες)

1 κιλό μανιτάρια άσπρα

3 κ.σ ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

1 κλωνάρι δεντρολίβανο

χυμό από ένα λεμόνι

ξύσμα από ένα λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά καθαρίζουμε και πλένουμε τα μανιτάρια. Τα κόβουμε και τα σοτάρουμε στο τηγάνι μαζί με το σκόρδο. Τα αφήνουμε να σοτάρονται μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Στο μεταξύ σε μια κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε τα φλομάρια να βράσουν – 1-2 λεπτά λιγότερο από το συνηθισμένο, γιατί θα μαγειρευτούν ελαφρά λίγο ακόμα και στο τηγάνι.

Αφού τα μανιτάρια βγάλουν όλα τα υγρά τους προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Ανακατεύουμε ελαφρά και με μια τσιμπίδα παίρνουμε τα φλομάρια από την κατσαρόλα και τα βάζουμε στο τηγάνι μαζί με μια κούπα από το νερό που έβρασαν.

Ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μαζί.

Αυτό ήταν. Έτοιμο το φαγητό μας.

Σερβίρουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.

Αν δεν νηστεύεις, μπορείς να προσθέσεις κρέμα γάλακτος και μπέικον, ή να πασπαλίσεις με τριμμένο μελίχλωρο (σκληρό τυρί Λήμνου).

Επίσης, μπορείς να προσθέσεις ένα ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί.

Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού καρυδάκι Αχιλλαδέλη..

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button