ΕπίκαιραΕπιλεγμέναΛήμνος

Καλό μήνα, με Πανσέληνο στους Αρχαιολογικούς χώρους

Η Πανσέληνος του Αυγούστου 2023

Και στον αρχαιολογικό χώρο της Πολιόχνης θα μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν το πρώτο ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου, καθώς θα παραμείνει ανοικτό από τις 8 μέχρι τις 11 το βράδυ.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Πολιτισμού προς ενημέρωση των πολιτών:

​Το Υπουργείο Πολιτισμού και η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, διοργανώνουν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους, μνημεία και μουσεία, σε ολόκληρη τη χώρα, με ελεύθερη είσοδο τη νύχτα της αυγουστιάτικης Πανσελήνου που φέτος θα ανατείλει δύο φορές: την πρώτη και την τελευταία νύχτα του Αυγούστου.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τις δύο νύχτες της Πανσελήνου, Τρίτη 1η και Πέμπτη 31 του μηνός, αλλά και στις 30 Ιουλίου και 30 Αυγούστου, σε 50 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη τη χώρα. Περιλαμβάνουν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, βραδιές ​αστροπαρατήρησης, βραδιές όπερας κ.ά. Άλλοι 50 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία, θα υποδεχθούν το κοινό με ελεύθερη είσοδο (20.00-24.00).

"Δύο Φεγγάρια τον Αύγουστο" - Μνημεία και Αρχαιολογικοί Χώροι με την Πανσέληνο Αυγούστου 2023

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button