Λήμνος

ΚΟΛΥΜΠΟΝΤΑΣ ΑΓΙΟ ΣΤΡΑΤΗΣ – ΛΗΜΝΟΣ. ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ !

ΚΟΛΥΜΠΟΝΤΑΣ  ΑΓΙΟ ΣΤΡΑΤΗΣ - ΛΗΜΝΟΣ. ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ !

Εξελίσσεται αυτή  την ώρα (14.30) ο κολυμβητικός  ΔΙΑΠΛΟΥΣ της Θαλάσσιας  διαδρομής από Αγιοστράτη έως Λήμνο (κάβο με κάβο) . Η απόσταση  είναι 17 ναυτικά μίλια (31 χιλιομ. ) μια απόσταση  ιση  με  αυτήν της πιο γνωστής ανάλογης διαδρομής  της Μάγχης!

Η κολυμβητική ομάδα του διάπλου αυτού αποτελείται απο 6 άτομα και συνοδεύεται  από το Λημνιο Ιστιοπλοϊκό Σκάφος ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ.

Εδω πρέπει να  διευκρινίσουμε ότι ο διάπλους αυτών των 17 μιλίων γίνεται με τη  μορφή της σκυταλοδρομίας.  Δηλαδή,   κάθε φορά κολυμπά ένας  απο  την ομάδα,  τα μέλη της οποίας  βρίσκονται στο Ιστιοπλοϊκό,  που τους συνοδεύει,  και κάθε περίπου μια ώρα  κάποιος από τους ευρισκόμενους στο Σκάφος αντικαθιστά αυτόν που κολυμπά…

Για να δείτε το μεράκι αυτών των ανθρώπων σας παραθέτουμε όσα μας  είπε η επικεφαλής της  Ομάδας, ότι ενα μέλος της   για να πάρει  μέρος ήρθε σήμερα το πρωί  απο το Παρίσι, το μεσημέρι φθανει στη Λήμνο και με σκάφος θα  συναντήσει τους κολυμβητές στη διαδρομη  ώστε να συμμετέχει και αυτός στην κολυμβητική αυτή προσπάθεια!

Η  διάρκεια του διάπλου  θα είναι γύρω στις 12 ώρες και επομένως  θα φτάσει  στο Λιμάνι της Μύρινας στις 8 το βράδυ.

Η πρωτότυπη αυτή  προσπάθεια , όπως  μας  εξήγησε η επικεφαλής της Ομάδας, μεσα απο την ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ  της ΛΗΜΝΟΥ  γίνεται με στόχο τη  συγκέντρωση,  απο υποστηριχτές και χορηγούς,   ενός ποσού που αυτή τη φορά θα διατεθεί ως υποτροφία στη μοναδική φετινή   απόφοιτη απο το Λύκειο του Αγίου Ευστρατίου, τη Ζωή Τσομπανελη, η οποία στις Πανελλαδικές πέρασε και σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Δυτ.  Μακεδονίας .  Η  υποτροφία της θα είναι επί 4 χρόνια 500€ το μήνα.  

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button