Επίκαιρα

Δ.ΙΕΚ Λημνου – Με επίδειξη (“Live”) η μετακίνηση ασθενών στο Γηροκομείο. Επιμόρφωση στην πράξη !

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ Δ.ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ

Το Τμήμα “Βοηθών Φυσικοθεραπείας” Β εξαμήνου του Δ.ΙΕΚ Λήμνου σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΓΝ-ΚΥ Λήμνου πραγματοποίησαν την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 επιμορφωτική παρουσίαση στο Γηροκομείο Λήμνου “Ο καλός Σαμαρείτης”.

Στόχος του Σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση του προσωπικού και των εθελοντριών του Γηροκομείου σχετικά με την εργονομία και τις αρχές μετακίνησης ασθενών.

Αρχικά έγινε εισήγηση, από την Φυσικοθεραπεύτρια του ΓΝ-ΚΥ Λήμνου και Εκπαιδεύτρια του ΔΙΕΚ κ. Σταυρούλα Μπολίμου, σχετικά με:
• τη θεωρία της εργονομίας
• τις αρχές που διέπουν την μεταφορά και την μετακίνηση των ασθενών
• τη χρήση βοηθημάτων μετακίνησης και μεταφοράς ασθενών.

Στη συνέχεια οι σπουδαστές Ιωάννης Αλεξουδάκης, Δέσποινα Μαργιούλα, Ευαγγελία Τσουρμπάκη και Γεωργία Φωτίου πραγματοποίησαν επίδειξη:
• των ορθών τεχνικών μετακίνησης ασθενών επί κλίνης από ένα και δύο άτομα
• των ορθών τεχνικών μετακίνησης ασθενών εκτός κλίνης από ένα και δύο άτομα
• των τρόπων βάδισης με χρήση περιπατητήρα και με μπαστούνι.

Ανάλογες εκπαιδευτικές δράσεις δίνουν την ευκαιρία επιστημονικής ενημέρωσης και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της φροντίδας ασθενών, και προάγουν την ασφαλή εργασία και προστασία της υγείας των εργαζομένων.
Παράλληλα εμπλουτίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία και εμπειρία των σπουδαστών μας.

Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Σωματείου – Αδελφότητας «Ο Καλός Σαμαρείτης» κ. Βαγιανό Καλλιγερή, το προσωπικό του Γηροκομείου Λήμνου για τη φιλοξενία, καθώς και την Εκπαιδεύτρια Φυσικοθεραπεύτρια του ΙΕΚ κα Μπολίμου Σταυρούλα και τους σπουδαστές μας για την παρουσίαση!

Η επιτυχία της επιμορφωτικής αυτής δράσης είναι ακόμη μια απόδειξη της ποιοτικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης που παρέχει το δημόσιο ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ!

Η Διευθύντρια του Δ.ΙΕΚ Λήμνου
Ιουλία Λυγδά

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button