Ανακοινώσεις

Το «Κόλπο του Αιώνα» ! Αποψε Τρίτη 14/12

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΗΜΝΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Λήμνου με χαρά σας προσκαλεί σε μια ακόμα προβολή της στον Δημοτικό Κινηματογράφο ΜΑΡΟΥΛΑ απόψε Τρίτη 14/12 στις 20:30. Απόψε προβάλλουμε μια απολαυστική κωμική περιπέτεια που μας έρχεται από την Αργεντινή, μια χώρα με μακρά και πολύ αξιόλογη παράδοση στον Κινηματογράφο και ειδικά σε αυτό το είδος των ταινιών. Το «Κόλπο του Αιώνα» του Άριελ Γουίνογκραδ, βασισμένο σε μια άκρως απίστευτη, αλλά εντελώς πραγματική ιστορία, υπόσχεται στιγμές δράσης, αγωνίας και κυρίως… άφθονου γέλιου! Σε πείσμα, λοιπόν, των καιρών και κόντρα στις αντιξοότητες, σας περιμένουμε στη σκοτεινή αίθουσα, με τη μάσκα και το πιστοποιητικό σας, για να απολαύσουμε όλοι μαζί και αυτή την υπέροχη ταινία!

Λίγα λόγια για την υπόθεση

«Αργεντινή, 2006. Μια συμμορία εισβάλλει σε υποκατάστημα τράπεζας και κρατάει 23 ομήρους. Η αστυνομία καταφθάνει και περικυκλώνει την τράπεζα, τα μέσα ενημέρωσης αρχίζουν να μεταδίδουν ζωντανά τις εξελίξεις και οι διαπραγματεύσεις ξεκινούν. Η αστυνομία παίρνει την παράτολμη απόφαση να κάνει έφοδο, μόλις όμως μπει στο κτίριο αντικρίζει μια τεράστια έκπληξη.»

Λίγα λόγια για την ταινία

Με μια περίτεχνη αφήγηση, που όμως δεν χάνει ποτέ την απολαυστική απλότητά της, ο Άριελ Γουίνογκραδ συστήνει έναν-έναν στο κοινό τους δράστες της ληστείας, απλώνει στον κινηματογραφικό χρόνο το ευφυές σχέδιό τους και διακόπτει την αφήγησή του για να επιστρέψει πίσω κάθε φορά που πιστεύεις ότι κάτι θα πάει στραβά. Σε μια διαρκή εναλλαγή κωμικής διάθεσης, αγωνίας και περιπέτειας, όλα είναι τόσο προμελετημένα, γραμμένα και παιγμένα πάνω σε ένα αλάνθαστο timing, που οι ισορροπίες διαταράσσονται μόνο για να εντείνουν την αίσθηση του θεατή που από την αρχή μέχρι το τέλος βρίσκεται μαζί με τη συμμορία των ληστών μέσα στην τράπεζα. Οχι τυχαία, αφού το «Κόλπο του Αιώνα» έρχεται ολοταχώς από την παράδοση του αργεντίνικου σινεμά των τελευταίων δύο δεκαετιών, με μια σειρά από ταινίες – σχόλια για την οικονομική κρίση που σημάδεψε ανεξίτηλα τη χώρα, αλλά ταυτόχρονα και ταινίες – σχόλια για κάτι ευρύτερο και μεγαλύτερο από αυτό.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button