Απόψεις

Δασκαλοι: Δωρεαν Ταμπλετ και συνδεση Ιντερνετ στους Μαθητες

Μύρινα, 8/4/2020
Προς
Το Υπουργείο Παιδείας
Την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου
Τη Διεύθυνση ΠΕ Λέσβου
Τις/τους Διευθύντριες/ντές & Προϊστάμενες/νους των σχολείων
Κοινοποίηση
Τα μέλη του Συλλόγου
ΜΜΕ
Θέμα : Για την καταγραφή των αναγκών σε ηλεκτρονικά μέσα στα σχολεία
Τα χρονικά όρια που θέτει το Υπουργείο και κατ’ επέκταση οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προς τους Διευθυντές των σχολείων και τους συναδέλφους για να σταλούν τα στοιχεία είναι ασφυκτικά και σχεδόν απαγορευτικά για οποιαδήποτε καταγραφή. Είναι δεδομένο ότι θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα και αδικίες.
Το Υπουργείο δεν διευκρινίζει πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες και στην ουσία μιλά για δανεισμό σε ορισμένους μαθητές. Αυτό είναι κοροϊδία! Οι Δ/νσεις άμεσα, αλλά και οι Δ/ντες να δώσουν τα στοιχεία όλων των μαθητών των σχολείων προς το Υπουργείο.
Το αίτημα που εδώ και μέρες έχουν διατυπώσει δεκάδες Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΕΛΜΕ και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, είναι σαφές: Η Υπουργός Παιδείας να ανακοινώσει άμεσα (χθες) τη χορήγηση ενός tablet, γρήγορο και δωρεάν internet, για κάθε μαθητή, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button