Εύκολες συνταγές των 10΄ – Γαλέος σκορδαλιά
Εύκολες συνταγές των 10΄ – Γαλέος σκορδαλιά
Επιμελεια: Θ. Δημητριάδης
Ένα γευστικότατο νηστίσιμο πιάτο, όταν θέλετε να φάτε κάτι πρόχειρα και γρήγορα.
Τον κατεψυγμένο γαλέο σε φέτες φιλέτο θα τον βρείτε σε όλα τα σουπερμάρκετ ή σε ψαράδικα. Πριν τις μαγειρέψουμε τις αφήνουμε να ξεπαγώσουν. Φρέσκο γαλέο πουλάνε επίσης και στη λαϊκή αγορά. Σκορδαλιά έχουν όλα τα σουπερμάρκετ και τα delikatesen.
ΥΛΙΚΑ Αλεύρι και καλαμποκέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ξεπαγώνουμε τις φέτες τον γαλέο, πλένουμε και στραγγίζουμε.
Τις αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα με μπόλικο καλαμποκέλαιο.
Ένα ποτηράκι ρετσίνα ή λευκό κρασάκι Λήμνου είναι ό,τι πρέπει για να συνοδέψει το πιάτο μας. Εάν δεν νηστεύετε μπορείτε να προσθέσετε φέτα καλαθάκι Λήμνου.
Και για επιδόρπιο, τραγανός χαλβάς βανίλιας Αχιλλαδέλη που λιώνει στο στόμα.