Εύκολες συνταγές των 10΄ – σαγανάκι με γαρίδες
Εύκολες συνταγές των 10΄ – σαγανάκι με γαρίδες
Ένα γευστικότατο και χορταστικό πιάτο, όταν θέλετε να φάτε κάτι πρόχειρα και γρήγορα.
Τις κατεψυγμένες γαρίδες καθαρισμένες ψίχα θα τις βρείτε σε όλα τα σουπερμάρκετ ή σε ψαράδικα. Πριν τις μαγειρέψουμε τις αφήνουμε να ξεπαγώσουν.
Καλό είναι να έχουμε φρέσκο ψωμί για να βουτήξουμε στη σάλτσα.
ΥΛΙΚΑ
1κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
2 κονσέρβες με κομμένα τοματίνια (κονκασέ)
1/4 κούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1κ.σ. φρέσκος άνηθος τριμμένος ή 1κ.γ. αποξηραμένος
500-600 γρ. γαρίδες μικρού μεγέθους καθαρισμένες (ή αποψυγμένες αν έχετε αγοράσει έτοιμες)
αλάτι, πιπέρι
100 γρ. τυρί φέτα, σε κομματάκια, κατά προτίμηση καλαθάκι Λήμνου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και σοτάρετε για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο 1 λεπτό.
Ρίξτε και τις ντομάτες και αφήστε να πάρουν μια βράση 5 λεπτά.
Προσθέστε μέσα τα υπόλοιπα βότανα, τις γαρίδες, την φέτα και αλατοπιπερώστε κατά βούληση (ελαφρά, γιατί η φέτα είναι αλμυρή από μόνη της).
Μετά από 5 λεπτά το σαγανάκι μας είναι έτοιμο.
Ένα ποτηράκι μπρούσικο κρασάκι Λήμνου είναι ό,τι πρέπει για να συνοδέψει το πιάτο μας.
Και για επιδόρπιο, τραγανός μαστιχάτος χαλβάς με θυμαρίσιο μέλι Αχιλλαδέλη που λιώνει στο στόμα.