Περιοδικό

Εύκολες συνταγές των 10΄ – συκωτάκια κοκκινιστά με πουρέ πατάτας

Εύκολες συνταγές των 10΄ – συκωτάκια κοκκινιστά με πουρέ πατάτα

Επιμελεια: Θ. Δημητριάδης

Ένα γευστικότατο και χορταστικό πιάτο, όταν θέλετε να φάτε κάτι πρόχειρα και γρήγορα.

Τα συκωτάκια θα τα βρούμε σε όλα τα σουπερμάρκετ ή σε κοτοπουλάδικα.

Για τον πουρέ θα χρησιμοποιήσουμε σκόνη πατάτας σε φακελάκι.

 

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου

2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδου λεπτοκομμένες

3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)

5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση Λήμνου)

500 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη μαζί με τους χυμούς της (κονσέρβας ή φρέσκια)

αλάτι, πιπέρι

σκόνη πουρέ πατάτας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα φτιάχνουμε τον πουρέ πατάτας, με τις αναλογίες που γράφει η συσκευασία.

Δεν θα μας πάρει περισσότερο από 5 λεπτά.

Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο 4’-5’ ανακατεύοντας

Προσθέτουμε κατόπιν τα συκωτάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3′-4′ περίπου, μέχρι να πάρουν ελαφρά χρώμα. Τα σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμισθεί το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την ντομάτα.

Ρίχνουμε μισό με ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μείνει με τη σάλτσα του.

Προσθέτουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε στο πιάτο πρώτα τον πουρέ κι από πάνω τα συκωτάκια με τη σάλτσα τους.

Όπως και στα περισσότερα φαγητά, μπορείτε να συνοδέψετε με φέτα καλαθάκι Λήμνου.

Ένα ποτηράκι μπρούσικο κρασάκι Λήμνου είναι ό,τι πρέπει.

Η απόλαυση ολοκληρώνεται με επιδόρπιο, τραγανός μαστιχάτος χαλβάς κακάο Αχιλλαδέλη που λιώνει στο στόμα.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button