Εύκολες συνταγές των 10΄
Εύκολες συνταγές των 10΄
Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης
Διευκρίνιση: Οι τυχόν διαφημίσεις που παρεμβάλλονται ενδιάμεσα σ’ αυτό το κείμενο γίνονται από τον διακομιστή του διαδικτύου και δεν έχουν σχέση ούτε με τον συντάκτη ούτε με το περιεχόμενο του.
Μπαίνουμε όπου να ΄ναι στη Σαρακοστή και τη νηστεία. Αυτοί που εξαιρούνται συνήθως από τη νηστεία είναι οι «ασθενείς και οδοιπόροι».
Εντούτοις, ένας μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας δεν νηστεύει.
Σε αυτούς απευθύνεται η σημερινή συνταγή, που περιλαμβάνει κρέας και αυγά, καθώς επίσης και σε εργένηδες, μοναχικούς και φοιτητές, που έχουν και κάποιο «ελαφρυντικό», αφού δεν ξέρουν ή δεν μπορούν εύκολα να μαγειρέψουν.
Καβουρμάς με αυγά.
Ίσως είναι το πιο γρήγορο και χορταστικό μαγειρευτό φαγητό.
Ο καβουρμάς είναι κρέας σε κομματάκια ήδη μαγειρεμένα, κάτι σαν κορν μπηφ, και θέλει μονάχα ζέσταμα. Κι επειδή έχει ήδη αλάτι, δεν χρειάζεται καθόλου να προσθέσουμε εμείς, γιατί τότε θα γίνει πολύ αλμυρός. Επίσης, επειδή είναι αρκετά λιπαρός, χρησιμοποιούμε ελάχιστο ελαιόλαδο για να τον ζεστάνουμε στο τηγάνι.
Μόλις πάρει να ζεσταίνεται σαν να τηγανίζεται, τον ανακατεύουμε ελαφρά, για να ζεσταθεί από όλες τις πλευρές, κι από πάνω σπάζουμε τα αυγά.
Το φαγητό μας θα είναι έτοιμο σε 3-4 μόνο λεπτά, όταν θα «τηγανιστούν» τα αυγά.
Συστήνουμε ιδιαίτερα να προτιμάτε τον λημνιό καβουρμά του ΠΑΛΑΙΣΤΡΟΥ. Είναι το κάτι άλλο, καμιά σύγκριση με άλλους καβουρμάδες, επειδή είναι σπιτικός, «χωριάτικος», με ελαφρύ και ισορροπημένο αλάτι και καρυκεύματα, με άριστα υλικά και οικογενειακή παράδοση.
Ένα ποτηράκι λημνιό κρασάκι είναι επίσης ό,τι πρέπει.
Ως προς το επιδόρπιο, διαλέξτε ένα από τα 28 διαφορετικά γλυκά κουταλιού Αχιλλαδέλη – άλλη μια λημνιά νοστιμιά. Για παράδειγμα, περγαμόντο.
Και στη Σαρακοστή προτιμούμε και διαλέγουμε τα εξαιρετικά λημνιά προϊόντα!