Περιοδικό

Κορωνοϊός και χρυσές λίρες

Κορωνοϊός και χρυσές λίρες

Γράφει ο Θ. Δημητριάδης

Φαίνεται ότι οι Έλληνες άρχισαν να ξεπουλάνε τις χρυσές τους λίρες, όσοι βέβαια έχουν ακόμα κρυμμένες και φυλαγμένες για ώρα ανάγκης,  για να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό που επιτίθεται στα εισοδήματά τους.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος το 1ο τρίμηνο του 2020 αγόρασε από ιδιώτες 28.064 τεμάχια έναντι 21.502 το ίδιο περυσινό διάστημα (αύξηση 23,38%).
«Τέτοιο ύψος συναλλαγών είχαμε να δούμε από τότε που ξέσπασε στη χώρα η οικονομική κρίση. Τότε η πώληση των χρυσών λιρών γινόταν για λόγους επιβίωσης. Σήμερα είναι ένας συνδυασμός εκμετάλλευσης της συγκυρίας, μιας και οι τιμές του πολύτιμου μετάλλου συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά και ανάγκης ενίσχυσης των εισοδημάτων που έχουν πληγεί από την πανδημία».

Η τιμή αγοράς της χρυσής λίρας στα τέλη Μαρτίου διαμορφώθηκε στα 333,47 ευρώ, όταν το 2011, για παράδειγμα, το αντίτιμο της ρευστοποίησης μόλις και μετά βίας ξεπερνούσε τα 276 ευρώ.
Στις 4 Μαΐου φέτος η τιμή της χρυσής λίρας είχε εκτοξευτεί στα 353,20 ευρώ.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button