Επίκαιρα

Τσιτσιπάς και Σάκαρη νίκησαν και προκρίθηκαν

Τσιτσιπάς και Σάκαρη νίκησαν και προκρίθηκαν

Γράφει ο Θ. Δημητριάδης

Μπορεί η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου να μας απογοήτευσε με την χτεσινή ισοπαλία που έφερε στην Τούμπα με την Γεωργία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλου, αλλά οι άλλοι δύο εκπρόσωποι μας στο τένις τα πάνε από πολύ καλά έως εξαιρετικά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς υπέταξε με 2-0 σετ (6-2, 7-6) τον Λορέντσο Σονέγκο, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Miami Open, όπου τον περιμένει ο Χούμπερτ Χουρκάτζ.

Παίζοντας πολύ καλό τένις σε όλη την διάρκεια του αγώνα, δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Λορέντσο Σονέγκο και προκρίθηκε με 2-0 σετ στα προημιτελικά του Miami Open για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ήταν το παρθενικό αντάμωμα των δυο τενιστών μέχρι σήμερα. Ο 22χρονος πρωταθλητής μας, Νο5 στον κόσμο, υπέταξε με 6-2, 7-6 τον Ιταλό (Νο34) σε 1 ώρα και 32 λεπτά και κοιτάζει ακόμα πιο ψηλά στο τουρνουά της Φλόριντα. Ο στόχος του δεν είναι άλλος από το να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής και να κατακτήσει τον έκτο τίτλο της καριέρας του. Επόμενος αντίπαλός του είναι ο Χούμπερτ Χουρκάτζ (απέκλεισε τον Μίλος Ράονιτς), με τον Τσιτσιπά να είναι το φαβορί.

Τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της πέτυχε και η Μαρία Σάκκαρη, επικρατώντας της Ναόμι Οσάκα (Νο 2 στον κόσμο) με 2-0 σετ, στα προημιτελικά της ίδιας διοργάνωσης, του Μαϊάμι Όπεν.

Η επιτυχία της ήρθε με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς στο πρώτο σετ επικράτησε με 6-0, ενώ στο δεύτερο βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-1, αλλά το κατέκτησε και αυτό καθώς πήρε πέντε συνεχόμενα γκέιμ και έφτασε στο 6-4. Έτσι, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τένις προκρίθηκε για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, προσδοκώντας να φτάσει ακόμα και στην κατάκτηση του τίτλου.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button