ΕπίκαιραΕπιλεγμένα

Λημνος Χιόνια- “Επιχειρούν” στη Βίγλα !

Κάπου από τις 12 το μεσημέρι (19/1/21) επιχειρούν ( τη λέξη αυτή κρατήστε την ) τα μηχανήματα του Δήμου, μαζί με ένα του Στρατού, για να φτάσουν στις αποκλεισμένες Μάντρες της Βίγλας.

Όπως γράψαμε σε πρωινή μας  ανάρτηση 10 περίπου κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις (Μάντρες) παρέμεναν  για 3η μέρα, τη σημερινή 19/1/21,  αποκλεισμένες…

Η  βοήθεια ξεκίνησε  το μεσημέρι γιατι όπως πληροφορηθήκαμε τα μηχανήματα δεν μπόρεσαν να κινηθούν νωρίτερα επειδή  είχαν παγώσει τα λαδιά των μηχανών τους.

Πριν λίγο, στις 15.30,  επικοινωνήσαμε με τον Αντιδήμαρχο Γιωργο Δημάρη, ο οποίος είναι παρων στην επιχείρηση. Πάρων   είναι και ο Δήμαρχος, ο Δημ. Μαρινακης,  και η προσπάθεια,  που μόνο εύκολη δεν είναι,  συνεχίζεται.

Εχουν φθασει σε κάποιες Μάντρες,  μας ειπε ο κ. Δημάρης,  και ελπίζει μέχρι να σκοτεινιάσει να έχουν ολοκληρώσει την  προσπάθεια.  Το Χιονι φθανει  και τα 2,5 μέτρα ενώ η θερμοκρασία στο υψόμετρο που γίνεται η προσπάθεια,  γυρω τα 350 μ. ,  είναι, μας είπε,  -3 , οταν την ίδια ώρα στη Μύρινα είναι στο  +4.

Η Βίγλα σε κάθε χιονόπτωση και περισσότερο τώρα  που το Χιόνι ήταν πολύ,  είναι ένας δύσκολος τόπος για όσους επιχειρούν (είναι η σωστή λέξη) εκεί,  Συνεργείο  του Δήμου και Κτηνοτρόφοι!

Η φωτογραφία με τη χιονισμένη Βίγλα ειναι του Χρ. Κακαρνιά. Αναμενουμε φωτογραφιες από την “επιχείρηση”

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button