ΕπιλεγμέναΛήμνος

Η “ενοχλημενη” και “επιθετικη” απαντηση της Ι. Μητρόπολης για το Αντωνιάδειο Οικόπεδο ειναι και ελπιδοφόρα !

Άμεσα   και  σαφώς ενοχλημένα και “επιθετικά”  απάντησε η Ιερά Μητρόπολις   στην πρόταση του Παλλημνιακού Ταμείου για την  αξιοποίηση του Αντωνιάδειο Οικοπέδου, εντος του οποίου βρίσκεται το Μητροπολιτικό Μέγαρο .

Παραθέτουμε  την απάντηση αυτή,  η οποία  έχει και θετικά σημεία αν το ψάξεις,  όπως κάνουμε εμείς , αφού  αναγνωρίζει την ανάγκη αξιοποίησης του Οικόπεδου και  με έμφαση αναφέρει για τα  μέχρι τώρα  δείγματα εκ μέρους  του Μητροπολίτη  “στήριξης για ευημερία του τόπου”. 

Αυτή, “ευημερία του τόπου”,  είναι  μια καλή βάση για γόνιμο διάλογο και ανάλογες δράσεις,   αντί να χαθούμε,  για άλλη μια φορά,  στην αδράνεια και στο ποιος είσαι εσύ,  ποιος είμαι εγώ, όταν  ένα ακόμη θετικό του Απαντητικού Δελτίου  Τύπου είναι:   ότι δεν αμφισβητείται σε ποιον Φορέα ανήκει το Οικόπεδο            Η. Κ. 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

Μύρινα 29 Μαϊου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος
έγινε αποδέκτης της από 27/5/2020 δημόσιας επιστολής του Παλλημνιακού Ταμείου,
την οποία αυτό απευθύνει στους αρμόδιους φορείς του νησιού μας με προτάσεις, όπως
αναφέρει ο υπογράφων με την ιδιότητα του Προέδρου, για κοινωφελή χρήση του Αντωνιάδειου οικοπέδου, στο οποίο επί εκατό και πλέον ετών, όπως οι πάντες γνωρίζουν, λειτουργούν με τη ρητή διάθεση του Δωρητή τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως και η κατοικία του Μητροπολίτου.

Αυτονόητα, ο κ. Πρόεδρος και τα Μέλη του Παλλημνιακού Ταμείου δεν είναι οι μόνοι στο νησί που ενδιαφέρονται για το καλό του τόπου και των κατοίκων.

Ο καθένας από την θέση του έχει υποχρέωση να σκέπτεται και να υπηρετεί το συλλογικό συμφέρον, στο οποίο οπωσδήποτε στοχεύει και η Ιερά Μητρόπολή μας. Στην ολιγόμηνη ποιμαντική διακονία του νέου Σεβ. Ποιμενάρχου μας, θεωρούμε ότι έχουν δοθεί πολλά δείγματα διαθέσεως στήριξης για ευημερία του τόπου, τα οποία ήδη αναγνωρίζονται.

Ωστόσο, αυτή η ξαφνική και θεωρούμε βεβιασμένη πρόταση του Παλλημνιακού Ταμείου δημιουργεί βαθειά ερωτηματικά.
Βεβιασμένη, διότι πως είναι δυνατόν ο Πρόεδρος του Ταμείου να λαμβάνει και να δημοσιοποιεί σε φορείς του τόπου μας αποφάσεις, αφού υφιστάμενα μέχρι σήμερα όργανα λειτουργίας του Ταμείου, είναι όργανα της παλαιάς διοικήσεως του ήδη καταργηθέντος Παλλημνιακού Σχολικού Ταμείου και σύμφωνα με το Νόμο 4589/2019 η θητεία τους έχει ήδη προ πολλού λήξει αυτοδικαίως.

Εξ άλλου θα θέλαμε με τη σειρά μας να θέσουμε σε δημόσια κρίση την απορία. Γιατί άραγε το Παλλημνιακό Ταμείο εστιάζει το ενδιαφέρον του στο εν λόγω ακίνητο, όταν είναι γνωστό τοις πάσι, ότι από αναρίθμητες χιλιάδες στρεμμάτων ακίνητης περιουσίας του στο νησί, πλην ελαχίστων γνωστών εξαιρέσεων, σχεδόν στο σύνολό της η περιουσία αυτή αντί να παραχωρηθεί προς εξυπηρέτηση κοινωφελών σκοπών, αφού αυτούς εξ άλλου δημοσιοποιεί, αυτή παραμένει αναξιοποίητη;

Ως εκ τούτου αντιλαμβανόμενοι και μη δικαιολογώντας τις αναφερθείσες βεβιασμένενες προτάσεις, θεωρούμε ότι δεν θα ήταν σωστό να απαντήσουμε και εμείς βεβιασμένα στην παρούσα χρονική στιγμή. Σύντομα θα συγκληθεί το αρμόδιο Μητροπολιτικού Συμβούλιο
και η Μητρόπολη θα τοποθετηθεί εφ’ όλων αυτών μετά από συλλογική και στοιχειοθετημένη απόφαση του αρμοδίου οργάνου της, μαζί με ασφαλώς και με τις αποφάσεις που θεωρούμε ότι θα λάβουν και οι υπόλοιποι φορείς.

Εκ της Μητροπόλεως

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button