Απόψεις

Ζητείται υπέρβαση και θαύμα απόψε στο Λονδίνο

Ζητείται υπέρβαση και θαύμα απόψε στο Λονδίνο (Λες Θόδωρε; Η.Κ.  )

του Θ. Δημητριάδη

Στις 19:55 απόψε γίνεται ο επαναληπτικός αγώνας του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση ίδιου σκορ με τον πρώτο αγώνα, ακολουθεί ημίωρη παράταση κι εφόσον χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.

Στον πρώτο αγώνα στο στάδιο Καραϊσκάκης οι «κανονιέρηδες» προηγήθηκαν στο 34’ με το δυνατό σουτ του Οντεγκααρντ, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε στο 58’ με τον Ελ Αραμπί. Με δύο τέρματα στο τελευταίο τέταρτο (79’ Γκάμπριελ, 85’ Ελνένι), η Αρσεναλ έφτασε στο τελικό 1-3.
Με αυτό το διπλό στο Φάληρο, η Αρσεναλ έφτασε τις 6 νίκες κόντρα στον Ολυμπιακό, που έχει 5 στις 11 συνολικά αναμετρήσεις τους. Πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν με το διπλό από την έδρα των Λονδρέζων και στις δύο προηγούμενες επισκέψεις τους.

Η Αρσεναλ έχει αποκλειστεί μία και μοναδική φορά από τις 16 περιπτώσεις που νίκησε εκτός έδρας στο πρώτο παιχνίδι σε νοκ άουτ ευρωπαϊκής διοργάνωσης: πέρσι από τον Ολυμπιακό!

Βέβαια, προκρίθηκε και στις δύο προηγούμενες παρουσίες της στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ (με Μίλαν το 2017-18 και Ρεν το 2018-19).

2-0-7 είναι ο εκτός έδρας απολογισμός του Ολυμπιακού στις τελευταίες του νοκ-άουτ αναμετρήσεις στο Γιουρόπα Λιγκ
Η Άρσεναλ τη φετινή σεζόν παραμένει αήττητη στο Γιουρόπα Λιγκ (8-1-0): στις 8 νίκες της σκόραρε τουλάχιστον δύο φορές! Επίσης, στις 12 τελευταίες υποχρεώσεις της στο θεσμό έχει υποστεί μόλις μία ήττα, εκείνη από τον Ολυμπιακό στη ρεβάνς της περσινής έκδοσης της διοργάνωσης (9-2-1).

Ο προπονητής της δήλωσε για το αποψινό ματς:

«Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Έχω δει πως ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να κερδίσει αρκετά παιχνίδια στα τελευταία λεπτά. Θα είναι δύσκολα, καθώς θα προσπαθήσουν να μας πιέσουν και να μας φέρουν σε δύσκολη θέση. Όλα είναι ανοιχτά. Ο Ελ Αραμπί έχει σκοράρει δύο φορές απέναντι μας και δημιουργεί συνεχώς κινδύνους. Είναι ένας έξυπνος ποδοσφαιριστής και πρέπει να προσέξουμε».

Αγωνιστικά Νέα

Σε πειθαρχικό παράπτωμα υπέπεσε πριν από το παιχνίδι με την Τότεναμ ο πολύτιμος επιθετικός Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος έμεινε στον πάγκο. Τραυματίστηκε την Κυριακή κι έγινε αλλαγή ο ταλαντούχος εξτρέμ Σάκα, ο οποίος δίνεται αμφίβολος. Θα φρεσκαριστεί κάπως η ενδεκάδα της.

 

Στον πρώτο αγώνα στο Καραϊσκάκης οι απώλειες και αλλαγές ρόλων αλλοίωσαν την εικόνα του Ολυμπιακού κι αυτό φάνηκε στο μουδιασμένο του ξεκίνημα στο παιχνίδι. Ισορρόπησε στη συνέχεια, απάντησε στο προβάδισμα των «κανονιέρηδων», είχε ευκαιρίες να γυρίσει τελείως το ματς, στο φινάλε όμως προδόθηκε από έλλειψη δυνάμεων και επιλογών, με τα 2 γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο που διαμόρφωσαν το τελικό 1-3. Έτσι. αφενός διεύρυνε το αρνητικό του σερί φιλοξενώντας αγγλικές ομάδες (5 παιχνίδια πλέον) και αφετέρου μετέτρεψε τη ρεβάνς στο Λονδίνο σε «βουνό», προφανώς πολύ μεγαλύτερο από το περυσινό κατόρθωμα του αποκλεισμού της Αρσεναλ στην παράταση.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός προέρχεται από το «σβηστό» 3-1 επί της ΑΕΛ στην τελευταία αγωνιστική της Super League Interwetten γεγονός που τους δίνει τη δυνατότητα εν όψει των play off (σ.σ. ξεκινάνε την Κυριακή φιλοξενώντας τον Αρη) να κατακτήσουν και μαθηματικά τον τίτλο με 4 νίκες (αρκεί οι 2 να είναι κόντρα στους δεύτερους της κατάταξης, «κίτρινους»).

Ο κόουτς Μαρτίνς παραδέχτηκε μετά το τέλος του κυριακάτικου παιχνιδιού την κούραση της ομάδας του (σερί παιχνίδια, Τετάρτη – Κυριακή, ασταμάτητα, από τις 3 Ιανουαρίου), κράτησε αυτονόητα χαμηλά τους τόνους εν όψει του επαναληπτικού σήμερά με την Άρσεναλ, ωστόσο μια συγκρατημένη αισιοδοξία την έχει, όπως δήλωσε:

 «Η νοοτροπία είναι η ίδια. Δεν αλλάζει η προσέγγιση. Έχουμε σοβαρό μειονέκτημα, αλλά όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο. Το πλεονέκτημα φυσικά το έχει Άρσεναλ. Ο πρώτος στόχος είναι να βάλουμε γρήγορο γκολ και να αφήσουμε καλή εικόνα. Αν περάσουμε, θα είναι τέλειο. Αν δεν περάσουμε, τουλάχιστον να παίξουμε με αξιοπρέπεια και να αφήσουμε καλή εικόνα».

 

Αγωνιστικά Νέα

Νοκ-άουτ παραμένει o Σεμέδο (στόπερ), συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή έχοντας αποθεραπευτεί οι Μπα (στόπερ), Βρουσάι (εξτρέμ), νοκ-άουτ τέθηκαν μετά τους κυριακάτικους τραυματισμούς τους οι Βαλμπουενά (χαφ), Χασάν (επ/κος), εκτός δράσης εξακολουθεί και ο Παπαδόπουλος (στόπερ). Σε επίπεδο ενδεκάδας, αξιοσημείωτη είναι η δοκιμή του κόουτς Μαρτίνς με 3 κεντρικούς αμυντικούς (και τρίτο στόπερ τον Χολέμπας).

Προφανώς, αν δεν επιλεγεί το συγκεκριμένο και ο Μαρτίνς πάει στην πεπατημένη (4-3-3), τότε το πιθανότερο είναι πως θα μείνει στον πάγκο ο (κατά συνθήκη στόπερ) Χολεμπας με έναν χαφ να προστίθεται στην ενδεκάδα.

Ενδεκάδα:  (3-4-3)  Σα – Μπα, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας (Μπουχαλάκης) – Ανδρούτσος, Καμαρά, Εμβιλά, Ρέαμπτσιουκ – Μασούρας, Ελ Αραμπί, Φορτούνης.

 

Ζητείται λοιπόν υπέρβαση και θαύμα απόψε στο Λονδίνο, που εκτός από τα άλλα, θα δώσει και βαθμό ή βαθμούς στην κατάταξη της Ελλάδας στην ΟΥΕΦΑ.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button