Επίκαιρα

Cheesecake με πεπόνι. Ο,τι πρέπει με θερμοκρασίες άνω των 30ο

Cheesecake με πεπόνι

Ένα καλοκαιρινό cheesecake, δροσερό, που δίνει την αίσθηση παγωτού.
Είναι πραγματικά μια γευστική πρόκληση. Είναι λίγο μπελαλίδικο στην Παρασκευή του, αλλά αν έχεις υπομονή, θα σε αποζημιώσει και θα ενθουσιάσει τους δικούς σου που θα το δοκιμάσουν.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

150 γρ. αλεύρι

100 γρ. βούτυρο

50 γρ. ζάχαρη

1 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος

Ελάχιστο αλάτι.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ

80 γρ. κουβερτούρα

500 γρ. τυρί κρέμα

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

250 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. ζάχαρη

Χυμό από ένα λεμόνι

19 φύλλα ζελατίνη

300 γρ. πεπόνι

Χωριστά άλλα 30 γρ. ζάχαρη

5-6 κουταλιές σούπας λικέρ

Πεπόνι για διακόσμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα υλικά βάσης σε ένα μπολ και ανακατεύουμε να ενωθούν.

Απλώνουμε τα υλικά σε μια φόρμα με σούστα και τρυπάμε πολλές φορές με πιρούνι.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15-19 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Μουσκεύουμε τα 15 φύλλα ζελατίνη σε κρύο νερό.

Λιώνουμε την κουβερτούρα και την απλώνουμε στην κρύα βάση.

Ανακατεύουμε το τυρί, το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη.

Στύβουμε ελαφρά τα φύλλα ζελατίνης και τα λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά.

Κάνουμε πουρέ το πεπόνι με τη ζάχαρη και το λικέρ

Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα 4 φύλλα ζελατίνης και τα διαλύουμε στον πουρέ.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.

Ενώνουμε με το μείγμα τυριού.

Απλώνουμε τη μισή κρέμα

Στρώνουμε από πάνω τον μισό πουρέ πεπονιού.

Επαναλαμβάνουμε ακόμα μια φορά.

Εάν είναι βράδυ, το βάζουμε στο ψυγείο όλη νύχτα.

Εάν είναι μέρα, μετά από 3 ώρες στο ψυγείο το βγάζουμε, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button