ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

Λημνος – 1ο Βραβείο Έρευνας για το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου !!!

1ο Βραβείο Έρευνας   σε έναν ακόμα Μαθητικό Διαγωνισμό για το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου!!

Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου συμμετείχε την Παρασκευή 21 Μαίου 2021 στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό του Πανεπιστημίου Αιγαίου που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ημέρες Καινοτομίας & Έρευνας -Δημήτρης Εδουάρδος Γαρδίκης» .

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου χαιρέτησαν μεταξύ άλλων η κ. Μακρή Ζέττα, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και η κ. Παπαδανιήλ Μαρία Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου.

Η ερευνητική εργασία της ομάδας «Shuttle8» του σχολείου μας με θέμα «Ηλεκτροκίνητα μέσα μεταφοράς στο Κέρος της Λήμνου» παρουσιάστηκε με επιτυχία και απέσπασε              το 1ο Βραβείο Έρευνας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ο Διαγωνισμός είχε ως στόχο την εξοικείωση μαθητών με την έρευνα, την προώθηση της δημιουργικότητας, της ομαδικότητας, της λήψης πρωτοβουλιών, της ανάπτυξης κριτικής σκέψης και της φαντασίας. Τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης των προτάσεων ήταν η πρωτοτυπία, η αξιοποίηση των μεθόδων έρευνας, η τεκμηρίωση και η άρτια παρουσίαση της ερευνητικής προσπάθειας.

Τα μέλη της ερευνητικής ομάδας: Γιαλούρη Ελισάβετ, Δήμου Δέσποινα, Διαματάρη Μαριάννα, Καλτσή Σταυρούλα, Κουκουλίθρας Οδυσσέας, Λαντούρης Αντώνης, Ματζάρης Τριαντάφυλλος, Μόσχοβας  Ιωάννης, Μπότσου Φρόσω, Σαμοθράκης Χρήστος.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Φωτοπούλου Χαριτίνη, Χαλικιώτου Ουρανία, Χαβιάς Νικόλαος.

Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της δυνατής ομάδας «Shuttle8» που δούλεψαν ακούραστα, ονειρεύτηκαν δημιουργικά και συνεργάστηκαν αποτελεσματικά μέσα στις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες της τηλεκπαίδευσης.

Κάθε σχολική χρονιά οφείλει να είναι περισσότερο δημιουργική από την προηγούμενη, οι εκπαιδευτικοί στόχοι που θέτουμε να είναι όλο και πιο υψηλοί και ο αριθμός των ωφελούμενων μαθητών όλο και μεγαλύτερος.

 

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button