Απόψεις

Οι Άγγλοι ετοιμάζονται

Οι Άγγλοι ετοιμάζονται

Γράφει ο Θ. Δημητριάδης

Διευκρίνιση: Οι τυχόν διαφημίσεις που παρεμβάλλονται ενδιάμεσα σ’ αυτό το κείμενο γίνονται από τον διακομιστή του διαδικτύου και δεν έχουν σχέση ούτε με τον συντάκτη ούτε με το περιεχόμενο του.

 

Οι Άγγλοι, και γενικά οι δυτικοευρωπαίοι, προγραμματίζουν τα πάντα στη ζωή τους, ιδιαίτερα τις διακοπές τους. Ένας λόγος παραπάνω φέτος λόγω της πανδημίας, που έχουν, όπως όλοι μας, μεγάλη ανάγκη να ξεσκάσουν.

Μια λίστα με τους 10 κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές μετά την πανδημία δημοσίευσε πριν λίγες μέρες η βρετανική Guardian, τονίζοντας στο αφιέρωμα ότι «η Ελλάδα με τις ηλιόλουστες παραλίες σε λίγο καιρό θα σας υποδεχθεί και πάλι».

Με τους Βρετανούς, όπως αναφέρεται στο άρθρο, να οργανώνουν ήδη τις διακοπές τους στην Ελλάδα, η συντάκτρια προτείνει ελληνικά νησιά πέρα από την πεπατημένη, επιλογές που δεν έχουν επηρεαστεί ακόμη από το μαζικό τουρισμό, συγκεντρώνοντας στα μέρη τους λίγους και καλούς επισκέπτες, που ξέρουν πώς να εκτιμούν το κάτι διαφορετικό που τους προσφέρει ο κάθε προορισμός.

Στην κορυφή της λίστας φιγουράρει η Άνδρος το πιο «πράσινο» νησί των Κυκλάδων με ένα πολύ καλά ανεπτυγμένο δίκτυο μονοπατιών για τους λάτρεις της φύσης και της πεζοπορίας, που χαρακτηρίζεται ως «παράδεισος των πεζοπόρων». Δεύτερη ακολουθεί η Εύβοια, με ποικιλόμορφα τοπία που μοιάζουν είτε με αλπικά αλλά δίπλα στη θάλασσα, είτε παραπέμπουν στην Καραϊβική. Η πρώτη τριάδα ολοκληρώνεται με το Γαλαξίδι, με την πλούσια ιστορία και την ατμόσφαιρα νησιού.
Στην τέταρτη θέση συναντάται η Φολέγανδρος που τα τελευταία χρόνια κερδίζει ολοένα και περισσότερο το κοινό και στην πέμπτη η καταπράσινη Λέρος, το μακρινό νησί των Δωδεκανήσων, αγαπημένο της θεάς Άρτεμις σύμφωνα με τη μυθολογία, γεμάτη με πολλούς όμορφους όρμους με βότσαλα.

Τα υπέροχα Κύθηρα, γενέτειρα της Αφροδίτης, με τις εντυπωσιακές παραλίες, τα φαράγγια και τους καταρράκτες και τα φρουριακού τύπου χωριουδάκια ακολουθούν στην έκτη θέση, με την Αστυπάλαια μία θέση πιο κάτω.

Στην όγδοη διακρίνεται η Σύρος, ενώ το Πήλιο, με τον ολοκληρωμένο συνδυασμό βουνού και θάλασσας βρίσκεται μία θέση πριν το τέλος.
Η δεκάδα ολοκληρώνεται από την επιβλητική Μάνη στην Πελοπόννησο, όπου το τραχύ και άγριο τοπίο και τους ελαιώνες να φτάνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα «θυμίζει μερικές φορές Τοσκάνη», σύμφωνα με το άρθρο.

 

Κάποτε η Guardian και οι άλλες εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας θα ανακαλύψουν και τη Λήμνο, που όχι μόνον έχει αυτά που λαχταράνε οι ξένοι τουρίστες, αλλά κι άλλα πολλά και μοναδικά αξιοθέατα και ενδιαφέροντα.

Μέχρι τότε τους αφιερώνουμε ένα λημνιό παραδοσιακό τραγουδάκι:

 

«Μεσ’ του Αιγαίου τα νερά σαν νύφη η Λήμνος στέκει

και στη Μαρούλα η μάννα της χρυσά στεφάνια πλέκει

Από το Πλατύ και τον Κοντιά, στο Μούδρο και στην Πλάκα

Οι βάρκες σχίζουν τα νερά και ρίχνουνε την τράτα.

Πλάκει η μάννα και τ’ αγόρι στέφανα χρυσά στην κόρη».

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button