Ανακοινώσεις

Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Λυκείου των Ελληνίδων Λήμνου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023, μέσα σε ένα φιλικό και εγκάρδιο περιβάλλον, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Λυκείου των Ελληνίδων Λήμνου.

Στην καθιερωμένη αυτή περίσταση για την υποδοχή του νέου έτους, είχαμε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να παρευρίσκονται, πέραν της μεγάλης συμμετοχής των μελών και φίλων του Σωματείου, ο Έπαρχος κ. Άγγελος Βλάττας, ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Μαρινάκης, ο Διοικητής της 88 ΣΔΙ Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Τακόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ευάγγελος Χριστοφιδέλλης, ο πρόεδρος του ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου κ. Νικόλαος Μαρινάκης, η Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου κα Ελένη Φαρμάκη καθώς και η εκπαιδεύτρια εθελοντών του τμήματος Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κα Κατερίνα Τσατά. Τη νέα χρονιά ευλόγησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος ευχήθηκε καλή δύναμη στα μέλη του Δ.Σ. και σε όλους τους παρευρισκόμενους που στηρίζουν το σπουδαίο πολιτιστικό έργο του Σωματείου.

Η Πρόεδρος του ΛτΕ Λήμνου κα Θέκλα Φιλίππου, ευχαρίστησε όλα τα μέλη και τους φίλους του Σωματείου για την εθελοντική συμβολή τους και για τη συμμετοχή τους στην πορεία του πολιτιστικού έργου που παράγει το Λύκειο των Ελληνίδων. Στη συνέχεια ευχήθηκε στους παρισταμένους καλή χρονιά χωρίς αντίξοες συνθήκες, γεμάτη με προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, με δημιουργικότητα και έμπνευση, τονίζοντας ότι το ΛτΕ Λήμνου θα συνεχίσει δυναμικά το έργο του με εκδηλώσεις και ανάληψη πρωτοβουλιών για την διατήρηση και διάδοση των εθνικών και τοπικών μας παραδόσεων.

Το φλουρί της πίτας, ήταν ενδεικτικό της ως άνω στόχευσης, αναδεικνύοντας το έργο δύο συντοπιτών μας, σε διαφορετικά αλλά σημαντικά πεδία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Λήμνου. Το δώρο, που κέρδισε η τυχερή κ. Χριστίνα Κουτσουρίδη Μπανανή, περιελάμβανε το βιβλίο του κ. Δημήτρη Πλάντζου ‘Το χρονικό της Λήμνου – Μύθος-Ιστορία-Κληρονομιά’ καθώς και το βιβλίο του κ. Αλέξανδρου Αλεξάνδρου ‘Τaste Lemnos’.

Την κοπή της Πίτας ακολούθησε γεύμα και στη συνέχεια χορός έως αργά το απόγευμα, με τον οποίο η μεγάλη οικογένεια του ΛτΕ Λήμνου συνηθίζει να υποδέχεται, να φιλοξενεί, να εκφράζεται και να επικοινωνεί.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες και τις ευχές τους για τη νέα χρονιά και τη συνέχιση του έργου του Λυκείου των Ελληνίδων Λήμνου.

 

Το Δ.Σ. του ΛτΕ Λήμνου

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button