Ανακοινώσεις

Η Περιφέρεια στην Τουριστική Έκθεση Σμυρνης, την κατάλληλη στιγμή με τις Βίζες !

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε ενεργά στην 17η Έκθεση Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στην Σμύρνη από τις 7 έως τις 9 Δεκεμβρίου,  προβάλλοντας ξανά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Η Περιφέρεια  στο πλαίσιο των δράσεων του εγκεκριμένου Προγράμματος Τουριστικής Προβολής για το έτος 2023 χρηματοδότησε με το ποσό των 10.000 €  παράλληλη  εκδήλωση στον πολυχώρο Bon Vivant  στο πλαίσιο της  Έκθεσης, σε συνεργασία με την ΕΛΕΑ-ΑΜΚΕ –Επιμελητηριακή Λεσβιακή Εταιρία Ανάπτυξης.

Παράλληλα το παρών έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Νύκτας, ο οποίος είχε επαφές και συζητήσεις με φορείς και επαγγελματίες της Σμύρνης, ενώ συναντήθηκε με τον  Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Σμύρνη κ. Αλέξανδρο Κώνστα, τον οποίον προσκάλεσε να επισκεφτεί τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και να αναπτύξει ακόμα περισσότερο τις τουριστικές σχέσεις των δυο χωρών.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Έκθεση της Σμύρνης συνέπεσε με την είδηση της χορήγησης βίζας σε Τούρκους Πολίτες και ως εκ τούτου ήταν ακόμη μεγαλύτερη η αξία της παρουσίας των νησιών μας εκεί. Η Περιφέρεια έδωσε δυναμικό παρών τόσο με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Νύκτα ο οποίος είχε σημαντικές επαφές και συμφωνίες με φορείς και επαγγελματίες, όσο και με την χρηματοδότηση της βασικής εκδήλωσης προβολής των νήσων μας στο περιθώριο της Έκθεσης. Ως Περιφερειακή Αρχή έχουμε μπει μπροστά σε θέματα τουριστικής προβολής του Βορείου Αιγαίου και τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας αυτών ήδη έχουν φανεί».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Νύκτας δήλωσε:

«Ήταν  άκρως πετυχημένη η προβολή των νησιών μας στη Σμύρνη και καθοριστική η συμβολή της Περιφέρειας.  Η υποδοχή των αντιπροσωπειών μας ήταν εξαιρετική, μετέφερα τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη και υπήρξε μεγάλη επιθυμία να μας επισκεφθούν. Υπήρξε επικοινωνία και επαφή με τον φίλο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Σμύρνη κ. Αλέξανδρο Κώνστα, ο οποίος κάνει το παν για να προβληθούν τα νησιά μας στην Τουρκία και να αναπτυχθούν οι τουριστικές σχέσεις. Μου υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί επίσημα τη Χίο αλλά και τα αλλά νησιά για να έχει άμεση  επαφή και επικοινωνία με τους φορείς και τους επαγγελματίες του τουρισμού, να ακούσει τις προτάσεις τους και να συνδράμει ακόμα περισσότερο στην ανάπτυξη του τουρισμού με τη γείτονα χώρα. Αισθάνομαι την ανάγκη να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα για τη φιλοξενία και τη συνδρομή του. Το θέμα της βίζας έχει αυξήσει το ενδιαφέρον για τα νησιά μας πλέον και χαίρομαι που η Περιφερειακή Αρχή με προσωπικές ενέργειες του Περιφερειάρχη μας έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην εξέλιξη αυτή».

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button