Περιοδικό

ΦΕΤΟΣ, ΤΑ ΜΕΛΤΕΜΙΑ… – ΣΕ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !

Από το site NOOZ: Τα 100 χιλιόμετρα την ώρα έφτασε η ισχυρότερη ριπή του μελτεμιού που καταγράφηκε την Κυριακή στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), οι ισχυρότερες ριπές σημειώθηκαν στο Πόρτο Τήνου (100 χλμ/ώρα), στην Παξιμάδα Καρύστου (87 χλμ), στον Πλακιά Ρεθύμνου (69 χλμ), και στην Κάρυστο (68 χλμ).

Τον Ιούλιο του 2019 ό αριθμός των ημερών με μελτέμι ήταν μόνο 12, ενώ τον Αύγουστο ισχυρό μελτέμι έπνεε στο Αιγαίο τις 24 από τις 31 ημέρες του μήνα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του ΕΑΑ. Οι Αύγουστοι και των τεσσάρων τελευταίων ετών (2016-2019) είχαν μεγάλο αριθμό ημερών με ισχυρό μελτέμι (24-25 ημέρες).

Συνολικά στο φετινό δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου φυσούσε δυνατό μελτέμι επί 36 μέρες. Στο σύνολο των 62 ημερών της χρονικής περιόδου 1ης Ιουλίου έως 31 Αυγούστου, κατά τα 11 τελευταία έτη ο αριθμός των ημερών με ισχυρούς βόρειους ανέμους κυμαινόταν από 20 ημέρες (το 2014) ως 47 ημέρες (το 2016).

ΣΗΜ. SITE :  ΛΗΜΝΟΣ – ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ (limnosnea.gr) :  Αυτά,  για τα μελτέμια,   από την ιστοσελίδα NOOZ.

Πάντως σε μας,  εδώ στο Β. Αιγαίο, τα μελτέμια δεν είχαν αυτή την ένταση και  συχνότητα. Ειδικά τον Ιούλιο και μέχρι 15 Αύγουστου, είχαμε ένα νορμάλ ήπιο καιρό και μόνο το δεύτερο μισό του Αυγούστου είχαμε μελτέμια διαρκείας,  που σπάνια όμως ξεπέρασαν  τα 6 μποφόρ!

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button