ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Τα τροχόσπιτα πάλι στη μόδα

Τα τροχόσπιτα πάλι στη μόδα

Τα τροχόσπιτα δεν έχουν μεγάλη ιστορία στην Ελλάδα, σε σύγκριση με το εξωτερικό, όπου αποτελούν τρόπο ζωής το καλοκαίρι, ιδίως τα αυτοκινητόσπιτα.

Πολλοί Έλληνες άρχισαν να χρησιμοποιούν τροχόσπιτο από ανάγκη, μετά από κάποιο σεισμό, και μερικοί αντιμετώπισαν ειρωνικά σχόλια, δηλαδή ότι μοιάζουν τους περιπλανώμενους τσιγκάνους.

Να όμως που ο κορωνοϊός επανέφερε τα τροχόσπιτα. Επηρέασε τα οικονομικά των απλών πολιτών που έχασαν λεφτά λόγω του lockdown, κάτι που επηρεάζει και τις διακοπές, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που αναζητούν φτηνές λύσεις και επιστρέφουν στα τροχόσπιτα.
Το τροχόσπιτο – και το ρυμουλκούμενο και το αυτοκινούμενο – είναι ο ασφαλέστερος τρόπος διακοπών, ειδικά αυτήν την περίοδο, γιατί όσοι το χρησιμοποιούν έχουν τον προσωπικό τους χώρο, δεν έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους τόσο εύκολα. Ζουν μεν σε έναν κοινόβιο χώρο που είναι το κάμπινγκ, αλλά έχουν και την προσωπική τους τουαλέτα, το προσωπικό τους μπάνιο, τη δική τους κουζίνα, τον δικό τους χώρο.

Τα σύγχρονα τροχόσπιτα έχουν όλα τα κομφόρ, ψυγείο, τηλεόραση, αναπαυτικό σαλόνι.

Το πιο βασικό όταν ταξιδεύει κανείς είναι να μην εξαρτάται από ξενοδοχείο και εστιατόριο. Και από τουαλέτα.

Στο τροχόσπιτο τα έχεις όλα, όποτε τα χρειάζεσαι. Διαλέγεις ένα όμορφο μέρος για να παρκάρεις σε κάποιο από τα εκατοντάδες κάμπινγκ και απολαμβάνεις δροσερές και οικονομικές διακοπές.

Κι όποτε βαρεθείς το ένα μέρος, φεύγεις και πας σε ένα άλλο.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button