Απόψεις

Ένα Ραφείο, Σχολείο !

Γράφει η Φωτεινή Στεφανιδάκη

Αυτό το ραφείο ήταν και σχολείο.. Μεγάλη συγκίνηση.. Ο πρώτος στην πάνω σειρά είναι ο πατέρας μου.. Θέλω να πω δύο λόγια ακόμη γι αυτή την φωτογραφία. Ιδιοκτήτης ήταν ο Δημήτρης Λαγόπουλος εξαιρετικός ράπτης κ ανθρώπος με παιδεία και γνωστό στέλεχος της αριστεράς. Εκεί μέσα έγινε αντίσταση κατά των Γερμανών σε συνεργασία με το ΕΑΜ .. Και φυσικά αυτοί οι άνθρωποι μετά κυνηγήθηκαν άσχημα.. Το μαγαζί αυτό βρίσκεται δίπλα στην Άλφα μπανκ και σήμερα στεγάζει την επιχείρηση επίπλων Πατρωνια. Αναφέρω ονόματα στην πάνω σειρά στο μέσον ο Δημήτρης Λαγόπουλος, δεξιά του ο γιος του Στρατής Λαγόπουλος. Στα αριστερά του ο πατέρας μου Γιάννης Στεφανιδακης . Στην κάτω σειρά πρώτος αριστερά και μάλλον ο μικρότερος Νίκος Στεφανιδακης εξάδελφος.. Τους άλλους δύο δεν τους γνωρίζω.

Σημ. Η. Κότσαλη : Δεν γνωρίζω ποιος ανάρτησε τη φωτογραφία, μπράβο του όμως,  που προκάλεσε το ακριβέστατο  σχόλιο της Φωτεινής. Εγώ είδα το Νονό μου Στρατό Λαγόπουλο, πάτερα του Θανάση και Δημήτρη. Η θρυλική  μορφη της Φωτογραφιας, όπως αναφερει και η Φωτεινή ειναι ο Δημητρός Λαγόπουλος, που πάντρεψε τους γονείς μου. Ενας Γάμος “και διηγώντας τα να κλαις”  καποια  άλλη φορά  θα τον διηγηθώ…

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button