Απόψεις

Αυτοί και αυτοί …

ΑΥΤΟΙ ΝΑΙ ΑΥΤΟΙ.

 

Αυτοί που ζούμε εκτός Λήμνου γνωρίζετε πολύ καλά πως την αγαπάμε περισσότερο από σας που την κατοικείτε, λόγω νοσταλγίας, καταλαβαίνετε!

Δεν είμαστε λοιπόν τουρίστες, έχουμε εδώ τα σπίτια μας,τις ρίζες μας τα ιερά κόκκαλα των ανθρώπων μας που μας περιμένουν όταν έρθει εκείνη η στιγμή.

Και το σπουδαιότερο και επίκαιρο…ψηφίζουμε εδώ. Δεν καταδεχτήκαμε ποτέ να διαγραφούμε από τους εκλογικούς καταλόγους του τόπου μας. Άρα μου επιτρέπετε να σας θυμήσω ότι τον τόπο μας, σας τον εμπιστευτήκαμε δεν σας τον εκχωρήσαμε.

Όταν λοιπόν παρεμβαίνουμε στα του νησιού μας είτε σα σύλλογοι, είτε σαν μονάδες, από ενδιαφέρον το κάνουμε. Μην το θεωρείτε έλεγχο. Δεν είμαστε οι τσιφλικάδες. Ταπεινοί ψηφοφόροι σας είμαστε.

 

Αρθρο της Βαρβαρας Βαγιάκου Βλαχοπουλου

ΝΑΙ τα προβλήματα του τόπου τα γνωρίζετε καλύτερα εσείς.

ΝΑΙ, τα προβλήματα του τόπου τα διαχειρίζεστε εσείς επι πληρωμή και ικανοποίηση του απωθημένου της καρέκλας.

ΝΑΙ, τις καρέκλες τις κατέχετε εσείς γιατί τις ζητήσατε ΚΑΙ από μας. Οσονούπω θα αρχίσουν τα κουδούνια να χτυπούν και να μας συστήνεστε ομαδικά.

ΝΑΙ εμάς …Οι «τι θέλουν αυτοί κι ανακατεύονται»

Ανακατεύονται γιατί οι λίγοι μήνες που μένουν μακριά από τον τόπο τους είναι ικανοί μόλις γυρίσουν να εντοπίσουν τα στραβά με πιο μεγάλη εξυδέρκεια και με το δίκιο τους να διαμαρτυρηθούν.

ΝΑΙ, γιατί αυτοί εδώ ξοδεύουν τα λεφτά τους και εξωραΐζουν το περιβάλλον που τους ανήκει, πολλές φορές μάλιστα κι αυτά που ανήκουν στον Δήμο. Έτσι για ομορφιά μολονότι πληρώνουν τα δημοτικά τους τέλη ανελλιπώς.

ΝΑΙ, γιατί αυτοί όπου σταθούν κι όπου βρεθούν διαφημίζουν το νησί μας.

ΝΑΙ, γιατί αυτοί μόνο πολιτισμό κομίζουν, γνώσεις κομίζουν και τουρισμό κουβαλούν.

 

Α προ πο…που λένε και οι Γάλλοι.

Πόσα χρόνια ακόμα θα μείνει κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος της Πολιόχνης; Όλο «του χρόνου» μας λέτε και φέτος πάλι κλειστός είναι.

Άκουγα χθες μια Ελβετίδα να διαμαρτύρεται ραδιοφωνικά.

«Έρχομαι δεύτερη χρονιά ειδικά για την Πολιόχνη και την βρήκα πάλι κλειστή»

Αυτά ως δείγμα αναίμακτου δήγματος …τα υπόλοιπα υπονοούνται….

 

Καλημέρα …με την ελπίδα ένα ξέφωτο

 

 

Στάλθηκε από το iPad μου

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button