Απόψεις

Για την έλλειψη Αντικαρκινικού Φάρμακου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, με θέμα τις σημαντικές ελλείψεις που παρατηρούνται στην προμήθεια φαρμακευτικού σκευάσματος για καρκινοπαθείς.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Μπουρνούς επικαλείται καταγγελίες πολιτών που έχουν υποβληθεί σε παγκρεατοδωδεκαδακτυλεκτομή για την αντιμετώπιση του καρκίνου του παγκρέατος. Μετά τη δύσκολη αυτή επέμβαση, οι ασθενείς πρέπει να λαμβάνουν εφ’ όρου ζωής και σε καθημερινή βάση φαρμακευτική αγωγή με εξειδικευμένα φάρμακα.

Τα φάρμακα αυτά αντικαθιστούν τα παγκρεατικά ένζυμα, τα οποία, πλέον, δεν μπορεί να παράξει ο οργανισμός τους, εφόσον τους έχει αφαιρεθεί το πάγκρεας. Γίνεται εύκολα κατανοητό λοιπόν ότι η λήψη αυτών των σκευασμάτων είναι καθοριστικής σημασίας για την ζωή των ανθρώπων αυτών.

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται σημαντικότατη έλλειψη του φαρμακευτικού σκευάσματος CREON (25000), το οποίο αποτελεί σημαντικό μέρος της θεραπείας των καρκινοπαθών αυτών.  Αποτέλεσμα της έλλειψης του συγκεκριμένου σκευάσματος είναι οι άνθρωποι αυτοί να υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία κατά την προσπάθεια τους να το προμηθευτούν, ενώ, παράλληλα, η μη λήψη του θέτει σημαντικούς κινδύνους για την ζωή τους.

Ο Γιάννης Μπουρνούς ζητά από τον Υπουργό Υγείας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εξασφαλιστεί η διάθεση επαρκών ποσοτήτων των αναγκαίων φαρμάκων σε όλη τη χώρα και η απρόσκοπτη παροχή τους σε όσους καρκινοπαθείς έχουν υποβληθεί σε επέμβαση στο πάγκρεας.

Την ερώτηση του Γιάννη Μπουρνού συνυπέγραψαν 28 ακόμη Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

29/01/21

Γιάννης Μπουρνούς

Βουλευτής Ν. Λέσβου

Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button