Περιοδικό

Γιατί το παγωτό της Λήμνου είναι ασυναγώνιστο

Γιατί το παγωτό της Λήμνου είναι ασυναγώνιστο

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Δύο είναι τα μυστικά που κάνουν ένα παγωτό να ξεχωρίζει, το γάλα και το σιρόπι. Στη Λήμνο τα χιλιάδες πρόβατα είναι ελευθέρας βοσκής, όλη μέρα στις πλαγιές του νησιού, και παράγουν το εξαιρετικής ποιότητας ολόπαχο γάλα, από το οποίο γίνεται και το περίφημο βραβευμένο τυρί Καλαθάκι Λήμνου, που εξάγεται σε όλο τον κόσμο.

Η Λήμνος επίσης έχει εξαιρετική παράδοση στα γλυκά κουταλιού, στο πετιμέζι (σταφυλόσταγμα) και στο αρωματικό θυμαρίσιο μέλι.

Όταν, λοιπόν, απολαμβάνεις το παγωτό της Λήμνου, δεν ξέρεις ποιο είναι πιο νόστιμο, το παγωτό ή το σιρόπι με το οποίο είναι περιχυμένο!

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button