ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Η Ένταση της αφήγησης και το ¨όνομα” της Μ. Ευθυμίου μάζεψε και κράτησε τον κόσμο

Ηταν μια ωραια εκδήλωση ,  καλά οργανωμένη,  που μάζεψε  κοσμο , όχι  περαστικό αλλά  που ήρθε επι  τούτου !

Η Ομιλία της  Πανεπιστημιακής  Καθηγήτριας της Ιστορίας,  Μαρίας  Ευθυμίου,   ήταν αυτό που τράβηξε  και κράτησε τον κόσμο! .

Οι περισσότεροι, όσοι βρήκαν κάθισμα,  έμειναν ως  το τέλος  σε μια  ομιλία μεγάλης διάρκειας,   κρατησε 1,5 ώρα,  ομως η ένταση που δίνει στις ομιλίες  η κ. Ευθυμίου και επειδή  είναι από την Τηλεόραση ένα γνωστό πρόσωπο  κράτησαν τον κόσμο και έκαναν την  εκδήλωση ενδιαφέρουσα.

Η  Ομιλία της κ. Ευθυμίου στάθηκε στους Ξένους  και  τη Βοήθεια τους , Οικονομική με δάνεια  και εισφορές,  αλλά  και  την συνεισφορά  των Φιλελλήνων που ήρθαν στην Ελλάδα για να πάρουν μέρος στον αγώνα. και για αυτούς είχε να πει πολλά και άγνωστα !

Ήταν μια χειμαρρώδης και γεμάτη με αιφνιδιασμούς  ομιλία  που ευτυχώς την  έγραψα για να τη μεταδώσω στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ.

Οι χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων,  παρά τη μεγάλη αναμονή χορεψαν με κέφι τους Λημνιους χορούς και ενθουσίασαν.

Από πλευράς  Δημου  ηταν ο Δημαρχος Δημ. Μαρινάκης και ο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βαγγ. Χριστοφιδέλλης. Υπήρχε εκπροσώπηση και από άλλους Φορείς  αλλά ας περιμένουμε για πλήρη εικόνα το Δελτίο Τύπου του Δημου.

Το ιστιοπλοϊκό λίγο πιο πέρα  με την Πλωτή Έκθεση, με άφησαν να μπω ενώ είχε κλείσει για το κοινό  και έτσι μπορώ να σας πως ότι σε ένα σκάφος  μήκους  30 μέτρων περίπου,  σε  δυο μικρές αίθουσες τι  να χωρέσουν; . Και όμως χώρεσαν πολλά επιλεγμένα  κειμήλια της  Επανάστασης του 1821, πυκνα τοποθετημένα αλλά κυρίως σωστά τοποθετημένα.

Αύριο Δεύτερα 4/7  θα είναι ανοιχτά για το κοινό από τις 11 μέχρι μεχρι τις 2 και το απόγευμα .

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button