Περιοδικό

Η Εθελοντική Ομάδα σε μια ακόμα δράση

 

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας έλαβε ευχαριστήρια επιστολή από τις διευθύντριες και τους διευθυντές 28 Δημοτικών σχολείων του Δήμου Κατερίνης για την διανομή σχολικών ειδών σε 227 άπορους μαθήτριες και μαθητές τους  που αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Έτσι, οι μαθητές και μαθήτριες αυτοί και φέτος, δεν θα νιώθουν μειονεκτικά και χάρη στην πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας θα έχουν πάλι γεμάτη τη σχολική τους τσάντα.

Οι δωρητές των φετινών σχολικών είναι το Ευρωπαϊκό Σχολείου του Λουξεμβούργου, η ακούραστη κ.Μαργαρίτα, ο αγαπητός κ. Michel και η οικογένεια της κας Μπούρα από την Αγγλία.

Η επιλογή των μαθητών και η διάθεση τους έγινε από τις δασκάλες και τους δασκάλους των σχολείων, με ιδιαίτερη προσοχή και διακριτικότητα. Επέλεξαν τις μαθήτριες και τους μαθητές που είχαν πραγματικά ανάγκη.

Εδώ και 12 χρόνια η ΕΟΔΝΠ διαχειρίζεται με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, σχολικά είδη που της εμπιστεύονται φίλοι και υποστηρικτές της, πολίτες από την Πιερία, αλλά και όλα τα μέρη του κόσμου.

Τα σχολεία του νομού συμμετέχουν στις δράσεις της ΕΟΔΝΠ, όπως π.χ. στο «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος» (πυροπροστασία Ολύμπου), στο «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου», τη μεγάλη γιορτή που γίνεται τον Δεκέμβριο, στον «Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό Διηγήματος», στην «Ανακύκλωση» και άλλες.

Συγχαρητήρια  στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας. Περισσότερες πληροφορίες για αυτήν μπορεί κανείς να βρει στον ιστότοπο  www.otoposmou.gr

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button