Απόψεις

Η Γλώσσα του Δένδια στον Τσαβούσογλου και οι Γλώσσες  των Πρωτόπλαστων…. 

Η Γλώσσα του Δένδια στον Τσαβούσογλου και οι Γλώσσες  των Πρωτόπλαστων….

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Οι χτεσινές δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών και του ομόλογου του Βεβλούτ Τσαβούσογλου μετά τη συνάντηση τους στην Τουρκία ξάφνιασαν, γιατί οι πολιτικοί, ιδίως οι διπλωμάτες, συνήθως «στρογγυλεύουν» τις εκφράσεις τους όταν μιλούν για αντιδικίες και διαφορές. Προσπαθούν «να σφάξουν με το γάντι». Δεν τα λένε «έξω από τα δόντια», όπως έκανε χτες ο Έλληνας Υπουργός.

Παρ’ όλα αυτά, μετά το τέλος των δηλώσεων, σε πολύ «φιλικό» κλίμα, ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τον Τσαβούσογλου ότι ανυπομονεί να πάνε στην ταβέρνα να φάνε γιατί τον έπιασε η πείνα και το στομάχι του γουργουρίζει.

 

Με αφορμή το χτεσινό διπλωματικό επεισόδιο, αλλά και τις άλλες παλαιότερες τουρκικές προκλήσεις, ήλθε στην επικαιρότητα ένα θέμα που απασχολεί εδώ και αιώνες γλωσσολόγους, θεολόγους και άλλους επιστήμονες, δηλαδή  «ποια γλώσσα άραγε να μιλούσαν οι πρωτόπλαστοι στον παράδεισο».

Σύμφωνα με τις τελευταίες συστηματικές, εκτεταμένες έρευνες και μελέτες από διεθνείς οργανισμούς και πανεπιστήμια, οι ειδικοί κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα:

Ο Αδάμ και η Εύα μιλούσαν σίγουρα Ιταλικά, διότι η γλώσσα αυτή εκφράζει καλύτερα τον έρωτα (Ρωμαίος και Ιουλιέττα, Αντώνιος και Κλεοπάτρα, κ.ά.).

Ο καταραμένος όφις τους εξαπάτησε στα Αγγλικά, διότι η γλώσσα αυτή είναι η πιο κατάλληλη για τη διπλωματία.

Τέλος, μετά που αμάρτησαν οι πρωτόπλαστοι, ο άγγελος τους έδιωξε από τον παράδεισο, στα Τουρκικά!

 

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button