Απόψεις

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ – Παθολογική κατάσταση

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ – Παθολογική κατάσταση

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της καραντίνας, εκτός από τις δραματικές οικονομικές συνέπειες, παρατηρήθηκαν πολύ αρνητικές σωματικές και ψυχολογικές διαταραχές, όπως: υπερδιέγερση, εύκολη κόπωση, µειωµένη όρεξη, µειωµένη ερωτική διάθεση, σύγχυση, µειωµένη ικανότητα συγκέντρωσης, ανία, άγχος, φόβος, θλίψη, αίσθηµα αβοήθητου, πανικός, κατάθλιψη, στρες, απελπισία, μειωμένη κοινωνική αλληλεπίδραση, διαμάχες μεταξύ κοινωνικών ομάδων, κακοποίηση, βία, αυξηµένη διαπροσωπική επιθετικότητα και κακοποίηση, αυξηµένη βία και εγκληµατικότητα, αύξηση της ξενοφοβίας, του ρατσισµού κ.ά.

Γι’ αυτό και αυξήθηκαν θεαματικά η χρήση ψυχοφαρμάκων και οι επισκέψεις σε ψυχίατρους και ψυχολόγους.

 

Πάντως, όσο παράξενο κι αν φαίνεται, υπάρχουν και μερικοί που δείχνουν ότι άντεξαν, ότι δεν επηρεάστηκαν και γενικά ότι δεν έχουν πρόβλημα.

Πρόσφατα ένας από αυτούς επισκέφτηκε τον ψυχίατρο.

 

–       Γιατρέ, οι φίλοι και οι δικοί μου επέμεναν να έρθω να με εξετάσετε, αν και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο. Ο γάμος μου είναι πετυχημένος, έχω σίγουρη δουλειά, πολλούς φίλους, δεν έχω κανένα πρόβλημα και είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη ζωή μου…

 

–       Και πόσο καιρό διαρκεί αυτή η παθολογική κατάσταση;

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button