ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

Λημνος: Δεκτή η υπόσχεση για να φάμε και πάλι Μακαρώνες σ΄τσ Αγκαρυώνες

           ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΚΑΡΥΩΝΩΝ

                                                              «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»   

                                                                        Αγκαρυώνες 30 Αυγούστου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με έμφαση στην αυθεντικότητα της τοπικής κουζίνας, ακολουθώντας πιστά την παράδοση, όπως αυτή πέρασε από γενιά σε γενιά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγκαρυώνων «Ο Άγιος Γεώργιος» διοργανώνει από το 2011 την ετήσια εκδήλωση «Μακαρόνες στσ’ Αγκαρυώνες».

Η εκδήλωση είναι αποτέλεσμα της επιθυμίας μας να αξιοποιήσουμε τη μακρά αγροτοδιατροφική παράδοση του τόπου μας και τα εξαιρετικά προϊόντα του, που προέρχονται από τις άριστης ποιότητας πρώτες ύλες, όπως το λημνιό σιτάρι και να δώσουμε την ευκαιρία τόσο στο κοινό της Λήμνου όσο και στους επισκέπτες μας να έρθουν σε επαφή με τις μοναδικές γεύσεις του τόπου μας, στην πιο γνήσια και αυθεντική μορφή τους. Σύνθημά μας το “Λάτε στσ’ Αγκαρυώνες να σας φλέψουμ μακαρόνες”, αφού το χωριό μας έχει συνδεθεί άρρηκτα από το παραδοσιακό τραγούδι με το φίλεμα του αγαπημένου τοπικού πιάτου.

Τα τελευταία χρόνια, λόγω των ιδιαίτερων καταστάσεων που αντιμετωπίσαμε στην μετά τον κορωνοϊό εποχή, δεν κατέστη δυνατή η διοργάνωση της εκδήλωσης.

Ωστόσο, ο σύλλογός μας, γνωρίζοντας το τεράστιο ενδιαφέρον του κόσμου και αναγνωρίζοντας την ευθύνη μας να διατηρήσουμε ζωντανή αυτήν την πολύ ιδιαίτερη γιορτή τοπικής γαστρονομίας, σας δίνει ραντεβού το επόμενο καλοκαίρι. Ήδη σχεδιάζουμε την επόμενη μεγάλη γιορτή των “Μακαρόνων” του 2023, με στόχο να ενισχύσουμε και να βελτιώσουμε και να εμπλουτίσουμε την εμπειρία των συμμετεχόντων.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια και τους δίνουμε ραντεβού το επόμενο καλοκαίρι!

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button