Περιοδικό

Ροδάκινα Νάουσας, κορυφαίο φρούτο στον κόσμο, Ψηλά στη λίστα Taste Atlas και άλλα ελληνικό φρούτα!

Ροδάκινα Νάουσας, κορυφαίο φρούτο στον κόσμο

 Επιμέλεια Θ. Δημητριάδη

 Γεύση Ελλάδας είχε η λίστα Taste Atlas που αποθέωσε γνωστό ελληνικό φρούτο, το οποίο κατέκτησε την κορυφή. Από τα εύφορα εδάφη της Ελλάδας μέχρι τα καταπράσινα δάση της Βραζιλίας, ο κόσμος φιλοξενεί μια ποικίλη σειρά από εκλεκτά φρούτα, το καθένα με μοναδική γεύση, άρωμα και θρεπτική αξία. Μάλιστα, ο κατάλογος του Tasteatlas με τα 84 κορυφαία φρούτα στον κόσμο παρέχει μια συναρπαστική εικόνα ορισμένων από αυτές τις απολαυστικές προσφορές με την πρωτιά να πηγαίνει στην Ελλάδα και τη χώρα μας να εκπροσωπείται δύο φορές στην πρώτη δεκάδα.
Την πρωτιά της σχετικής λίστας κατέχουν τα ροδάκινα Νάουσας, ενώ λίγες θέσεις πιο κάτω, στην 7η θέση, βρίσκονται και τα μανταρίνια Χίου.


Συνολικά 9 από τα 84 φρούτα είναι ελληνικής προέλευσης.
Το Taste Atlas αναφέρει ότι «παρά το γεγονός ότι προέρχονται από την Κίνα, οι άριστες καιρικές και εδαφικές συνθήκες σε συνδυασμό με τη συστηματική καλλιέργεια τα έκαναν να προσαρμοστούν στη Μεσόγειο και γρήγορα έγιναν από τα πιο δημοφιλή φρούτα στην Ελλάδα. Μαζεύονται όταν είναι ώριμα, ελέγχονται και συσκευάζονται αμέσως για να διατηρήσουν την φρεσκάδα τους. Λόγω του πλούσιου αρώματος και της γλυκιάς τους γεύσης, είναι περιζήτητα από τους καταναλωτές τόσο στην Ελλάδα όσο και εκτός αυτής. Ιδιαίτερα στις αγορές της Ευρώπης και της Αραβικής Χερσονήσου όπου πωλούνται από τα τέλη Μαΐου έως τα τέλη Οκτωβρίου», καταλήγει το κείμενο της πλατφόρμας.

Οι υπόλοιπες ελληνικές θέσεις
Στη 14 θέση είναι τα Μήλα Ζαγοράς Πηλίου, στη 16η τα ακτινίδια Πιερίας, στη 18η το φιρίκι Πηλίου, στην 20ή τα πορτοκάλια Μάλεμε Χανίων Κρήτης, στην 22η τα τραγανά κεράσια Ροδοχωρίου, στην 59η τα φραγκόσυκα Σύμης και στην 62η το Κουμκουάτ Κερκύρας

(πηγή: Λευτερια 9-12-23)

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button