Απόψεις

Ξεκινάει απόψε 10/5 η Eurovision με την ελληνική συμμετοχή

Ξεκινάει απόψε η Eurovision με την ελληνική συμμετοχή

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Ολοκληρώθηκε η τεχνική πρόβα της Αμάντας Γεωργιάδη που θα μας εκπροσωπήσει

Απόψε ο ημιτελικός, ώρα 22:00

Λίγες ώρες απομένουν για τον πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2022.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται φέτος στο Τορίνο της Ιταλίας και όλοι ανυπομονούν για την μεγάλη γιορτή της μουσικής.

Οι πρόβες έχουν ολοκληρωθεί και οι αποστολές μετρούν αντίστροφα για να εμφανιστούν στη σκηνή.

Η Αμάντα Γεωργιάδη θα δώσει απόψε τη δική της μάχη, με το τραγούδι «Die Together». Πρόκειται για μια συναισθηματική και ταυτόχρονα δυναμική μπαλάντα, που αφηγείται μια αληθινή ιστορία αγάπης, σαν ένα όνειρο σε μπλε φόντο, που ζωντανεύει επί σκηνής μέσα από τα μάτια της ερμηνεύτριας.

 

Μια ημέρα πριν από τον μεγάλο ημιτελικό, κυκλοφόρησαν τα πρώτα polls από τα στοιχήματα, που δείχνουν την πρόκριση της χώρας μας και μάλιστα πολύ εύκολα.

Τα πράγματα είναι αρκετά θετικά για την ελληνική αποστολή. Πολλοί πιστεύουν ότι η Αμάντα ίσως απόψε να είναι και η νικήτρια των κριτικών επιτροπών. Η πρόκριση για τον τελικό θεωρείται δεδομένη. Στα στοιχήματα είμαστε στην 5η και 6η θέση, και η ελληνική αποστολή φιλοδοξεί ότι μετά και την εμφάνιση της Αμάντας απόψε θα πάμε και ψηλότερα.

 

Ο 66ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision αρχίζει σε λίγες ώρες στο Pala Olimpico στο Τορίνο της Ιταλίας, και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην ελληνική συμμετοχή αλλά και τη συμμετοχή της Ουκρανίας.

Σε απευθείας σύνδεση η ΕΡΤ θα μεταδώσει σήμερα Τρίτη 10 Μαΐου, στις 22:00, τον Α΄ Ημιτελικό, στον οποίο εμφανίζεται η Ελλάδα στη 15η σειρά-θέση.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Α’ Ημιτελικό: Αλβανία, Λετονία, Λιθουανία, Ελβετία, Σλοβενία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Ολλανδία, Μολδαβία, Πορτογαλία, Κροατία, Δανία, Αυστρία, Ισλανδία, Ελλάδα, Νορβηγία, Αρμενία

Στον τελικό της Eurovision 2022 θα συμμετάσχουν οι είκοσι χώρες που θα προκριθούν από τους δύο Ημιτελικούς, οι Big Five (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και η διοργανώτρια χώρα (Ιταλία).

Τους δύο ημιτελικούς της Eurovision 2022, που θα πραγματοποιηθούν στις 10 Μαϊου και 12 Μαΐου, αλλά και τον Τελικό στις 14 Μαΐου θα παρακολουθήσετε τηλεοπτικά, σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1 και ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button