UncategorizedΑπόψεις

Λημνος: Η περιπέτεια ενός εμβολιασμένου… Έτσι θα πείσετε τον κόσμο να εμβολιαστεί;

Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΔΥΟ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΕΣΤ,ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΕΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ;

Πριν αρχίσω την εξιστόρηση της περιπέτειας του γιου μου διευκρινίζω ότι τόσο εγώ όσο και όλα τα μέλη της οικογένειας μου είμαστε πλήρως εμβολιασμένοι και φανατικά υπέρ των εμβολιασμών.

Η παρέα του γιου μου,  νέοι πλήρως εμβολιασμένοι ξεκίνησαν τις διακοπές τους για νησί των Κυκλάδων.

Στις 25  του περασμένου Αυγούστου ο γιος μου αφού εκτέθηκε ιδρωμένος κοντά σε κλιματιστικό στο καράβι που ταξίδευε, κατάλαβε ότι κρυολόγησε γιατί είχε τα γνωστά συμπτώματα του συναχιού (φτάρνισμα, μύξα κλπ) .

Δεν το έβαλε κάτω, γιατί σκέφτηκε, εμβολιασμένος είμαι και γι αυτό δεν ανέβαλε τις διακοπές του.

Πήγε λοιπόν με τους φίλους του στις 27 Αυγούστου, (που σχεδόν όλοι είχαν τα ίδια συμπτώματα-γιατί συνταξίδευαν και καθόταν κοντά κάτω από το κλιματιστικό του καραβιού), στον τόπο που είχανε κλείσει και εκεί συνάντησαν την υπόλοιπη παρέα, σύνολο 10 άτομα.

Κάθε βράδυ ποτό χορός  ιδρώτας σε κλιματιζόμενους χώρους αποκλειστικά και μόνο για εμβολιασμένους, όλα καλά, αλλά το συνάχι δεν υποχωρούσε.

Επιστρέφοντας στη Λήμνο την 1η Σεπτέμβρη έκανε αμέσως (από το καράβι στο ΜΑΡΟΥΛΑ χωρίς να έρθει σε επαφή με κανέναν από την οικογένεια) όπως και αρκετοί άλλοι από την παρέα rapid test  το οποίο ευτυχώς βγήκε ΑΡΝΗΤΙΚΟ.

Μετά  από 30 ώρες του τηλεφωνεί η υπάλληλος της Πολιτικής Προστασίας από το Επαρχείο και αφού του είπε ότι χαρακτηρίζεται από αυτήν ΄΄στενή επαφή΄΄ επειδή ένα από τα παιδιά που ήταν στην ίδια παρέα  διακοπές  βρέθηκε θετικός στον covid και΄΄ γι αυτο σε θέτω σε 10ημερη καραντίνα΄΄.

Μα είμαι εμβολιασμένος και το τέστ μου είναι αρνητικό τα δε συμπτώματα τα έχω πριν έρθω σε επαφή με το κρούσμα, ήταν η απάντηση του γιου μου.

΄΄ Τα πρωτόκολλα μου λένε ότι θα μείνεις καραντίνα 10 μέρες και αν βγεις έξω έχεις 5000 πρόστιμο΄΄.Ναι πέντε χιλιάδες.

Το παιδί μου, το οποίο εμβολιάστηκε με δική του θέληση και χωρίς την παρότρυνση κανενός, άρχισε να παραπονιέται, να αμφισβητεί, αλλά και να αγανακτεί. Εμβολιασμένος πλήρως με αρνητικό τεστ και παρόλα αυτά καραντίνα με απόφαση της υπεύθυνης ιχνηλάτησης  η οποία  δεν είναι υγειονομικός, αλλά σαφώς και ακολουθεί κάποιες οδηγίες.

Το Σάββατο κι αφού έχουμε φροντίσει να επικοινωνήσουμε με το νοσοκομείο μήπως και καταφέρουμε να υποβληθεί το παιδί σε μοριακό τεστ,  η εφημερεύουσα γιατρός μας ενημερώνει, ότι εμβολιασμένος ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως στενή επαφή με κρούσμα δεν μπαίνει καραντίνα. Επειδή δε έχει αρνητικό rapid test και δεν έχει πυρετό δεν γίνεται να υποβληθεί σε μοριακό τεστ στο νοσοκομείο.

Την ίδια μέρα ο γιος μου κάνει  self test  ευτυχώς και αυτό αρνητικό.

Με δυο τεστ αρνητικά πλήρως εμβολιασμένος  και καραντίνα. Κάτι δεν πάει καλά ή μήπως κάνουμε λάθος; Τα τεστ έγιναν χωρίς την παρότρυνση κανενός φορέα και ούτε μέχρι σήμερα μας έχουν συστήσει το παιδί να υποβληθεί σε μοριακό τεστ.

Τόσο εγώ όσο και η μητέρα του αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε μήπως κάτι δεν καταλάβαμε καλά απ αυτά που διαβάζουμε  και ακούμε στα ΜΜΕ σχεδόν καθημερινά κι έτσι αρχίζω τα τηλεφωνήματα για να δω τί τελικά ισχύει. Πρώτα πρώτα, στον ΕΟΔΥ στο 1135 (εκεί καταγράφονται οι συνομιλίες),σε τρεις διαφορετικές ώρες, για να σιγουρευτώ.              Τρείς διαφορετικοί υπάλληλοι με διαβεβαίωσαν ότι ΚΑΚΩΣ  ο γιος μου μπήκε σε καραντίνα.

Ξανατηλεφωνώ στο Επαρχείο στο τμ. Πολιτικής προστασίας ( στο 2254351227 δεκάδες φορές αλλά μάταια δεν το σήκωνε κανείς) για να αναφέρω τι μου είπαν από τον ΕΟΔΥ. Τελικά βρίσκω την αρμόδια υπάλληλο στο κινητό της και αφού με επέπληξε που την ενοχλώ σε ώρες εκτός υπηρεσίας και αφού της εξιστόρησα ξανά το όλο ζήτημα, μου είπε ότι έπραξε σωστά  και ότι άσχετα τι λένε οι υπηρεσίες του ΕΟΔΥ, ο γιος μου πρέπει να μείνει 10 μέρες καραντίνα.

Ξανατηλεφωνώ στον ΕΟΔΥ στο 1135 και επιτέλους ,  μία υπάλληλος μου έδωσε τα τηλέφωνα της Γενικής Γραμματείας της Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα, μήπως και έβρισκα άκρη στα Κεντρικά.

Τηλεφωνώ (2131510171) μετά  από αναμονή 17΄επιτέλους συνομιλώ με κάποια κυρία για να πάρω την απάντηση ότι δεν είναι αρμόδια αυτή και με παρέπεμψε στο τμήμα ιχνηλασίας στα τηλ.213131024εως9 και στο e mail generalsecretary@civilprotection.gr.

Τηλεφωνούσα ώρες αλλά την μια έδειχναν ότι μιλάνε την άλλη δεν απαντούσαν.                       Στέλνω ηλεκτρ. μήνυμα και αναφέρω όλο το ιστορικό, (εμβολιασμένος δύο αρνητικά τεστ και εκείνη την στιγμή χωρίς κανένα σύμπτωμα). Καμία απάντηση.

Επειδή περνούσαν οι ώρες και τα νεύρα μου τσιτώνανε από την αδιαφορία και την απαξίωση των υπηρεσιών αυτών στέλνω δεύτερο μήνυμα όπου εκφράζω τα φρικτά παράπονά μου γι αυτήν την απραξία, των τάχα δημόσιων υπηρεσιών και μάλιστα με το βαρύγδουπο τίτλο ΄΄πολιτική προστασία΄΄.

Καθόλου  σύντομα αλλά μετά από 24 ώρες σχεδόν, μου τηλεφωνεί αρμόδιος υπάλληλος που είχε διαβάσει τα μηνύματα μου και αφού με άκουσε με προσοχή με παρέπεμψε ξανά στο τμήμα της Λήμνου και μάλιστα είπε ότι αυτός θα επικοινωνούσε με την υπάλληλο προκειμένου να μου τηλεφωνήσει η ίδια σύντομα. Από τις 14.00΄που μίλησα με τον υπάλληλο των Κεντρικών μέχρι τώρα που είναι 23.00΄της επομένης, κανένα τηλεφώνημα από την υπάλληλο της Λήμνου και ούτε βέβαια πιστεύω ότι ποτέ θα γίνει αυτό το τηλεφώνημα.

Μετά από πιέσεις δικές μου και ατέλειωτα τηλεφωνήματα, τελικά η απάντηση ήρθε μετά  από  πολλές πολλές ώρες από τον Γεν. Γραμμ. Πολιτικής προστασίας ο οποίος εγγράφως  με ενημερώνει ότι ο γιος μου τίθεται σε 14ημερη καραντίνα χωρίς καμία άλλη εξήγηση. ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΣ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΔΥΟ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΕΣΤ!!!!!

 

Συμπεράσματα:

  1. Άλλα πρωτόκολλα ο ΕΟΔΥ άλλα η Πολιτική προστασία.
  2. Αν είσαι στενή επαφή και δηλώσεις έστω και ένα φτάρνισμα σε κλίνουν μέσα υπάλληλοι, που δεν είναι γιατροί ή τέλος πάντων υγειονομικοί, για 14 μέρες άσχετα αν είσαι πλήρως εμβολιασμένος και έχεις δύο αρνητικά τέστ.
  3. Αν είσαι εμβολιασμένος σου μειώνουν την΄΄ποινή΄΄ στις 10 μέρες, αν έχεις αρνητικό τέστ την 10η μέρα.
  4. Σαββατοκύριακο, την πολύ κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, το τμήμα ιχνηλασίας της πολιτικής προστασίας της Λήμνου δεν λειτουργεί. (Αν υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον για τον πολίτη θα μπορούσε να γίνεται εκτροπή του τηλεφώνου σε άλλο τηλ της υπηρεσίας που λειτουργεί ή σε κάποιο κινητό).
  5. Η τηλεφωνική επικοινωνία καθώς και η ηλεκτρονική τα Σαββατοκύριακα και όχι μόνο, με όλες τις πιο πάνω υπηρεσίες είναι από πολύ δύσκολη μέχρι αδύνατη. Oπου υπάρχει τηλεφωνητής σε θέτουν αυτόματα σε αναμονή (συνήθως πάνω απο10΄ και πουθενά δεν υπάρχει αυτή η υπηρεσία που λέει κλείστε και θα σας πάρουμε πίσω εμείς σε τόσα..λεπτά)
  6. Αν κατάλαβα καλά τα πρωτόκολλα της πολιτικής Προστασίας στο ζήτημα της καραντίνας, σχεδόν εξισώνουν τους εμβολιασμένους με τους μη εμβολιασμένους, άσχετα με τις κυβερνητικές κορώνες περί του αντιθέτου.
  7. Αν ο στόχος είναι σιγά σιγά ο πολίτης είτε από φόβο είτε από κούραση σε έναν ατελέσφορο αγώνα για να πάψει να διεκδικεί το δικαίωμα της ατομικής του ελευθερίας, μάλλον νικάει η κυβέρνηση γιατί κι ο γιος μου στο τέλος είπε ΄΄δε βαριέσαι θα κάτσω μέσα γιατί που να το βρω το δίκιο μου κι ας είμαι καλά κι ας έχω δυο αρνητικά τεστ΄΄. Και συμπλήρωσε :΄΄τι θα πω όμως σ αυτούς, που δεν είναι και λίγοι, που θα μου πουν εμβολιασμένος με αρνητικά τεστ και καραντίνα; Εσύ φταις που εμβολιάστηκες΄΄
  8. ΄΄ Κατά τ΄άλλα ζήτω η δημοκρατία .
  9. Τελικό συμπέρασμα μη σου τύχει και μπλέξεις με τέτοιες υπηρεσίες
  10. ΤΟΝΙΖΩ ότι τόσο εγώ όσο και όλα τα μέλη της οικογένειας μου τηρούμε τα μέτρα σε βαθμό υπερβολής από την έναρξη της πανδημίας, είμαστε εμβολιασμένοι και φυσικά δεν θα αρνούμασταν να μπούμε σε καραντίνα αν αυτό επιβάλλονταν στοιχειοθετημένα.

Όποιος από τους …αρμόδιους έχει απορίες ή αμφισβητεί, όσα αναφέρω πιο πάνω, το όνομα και το τηλέφωνο μου είναι στη διάθεση των Μ.Μ.Ε. του νησιού μας.

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button