Λήμνος

Στη Λήμνο όλοι τρώνε παλαμίδα

Στη Λήμνο όλοι τρώνε παλαμίδα

 Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

 Έπεσαν πολλές παλαμίδες στα δίχτυα των λημνιών ψαράδων αυτές τις μέρες, ευκαιρία για ένα πολύ νόστιμο φαγητό, αλλά και για πάστωμα τις λεγόμενες λακέρδες.

Η παλαμίδα είναι ένα χορταστικό ψάρι και οι περισσότεροι την κάνουν πλακί στο φούρνο με πατάτες, κρεμμυδάκι, ώριμη ντομάτα και σκορδάκι.

Είναι πολύ εύκολη στο καθάρισμα και δεν έχει καθόλου κόκαλα.

Η λακέρδα παστώνεται σε φέτες με ελαιόλαδο, δαφνόφυλλα και ξύδι.

Συνοδεύει τα χειμωνιάτικα φαγητά, φασουλάδα, φακές, ρεβίθια, και είναι άριστος μεζές για ουζάκι.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button