Επίκαιρα

Λαϊκή Συσπειρωση : ΟΧΙ στο Ψήφισμα του Δήμου, προτείνει άλλο !

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το νομοσχέδιο για τις ιαματικές πηγές

   Για ακόμα μία φορά κληθήκαμε να πάρουμε θέση σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα με τη μορφή του κατεπείγοντος και με δια περιφοράς συνεδρίαση χωρίς να μπορεί να γίνει διάλογος και ανταλλαγή απόψεων.

Στη δια περιφοράς συνεδρίαση λοιπόν του Δημοτικού Συμβουλίου της 26 Φεβρουαρίου 2021, καταψηφίσαμε το προτεινόμενο ψήφισμα που αφορά το νομοσχέδιο για τις ιαματικές πηγές, γιατί δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση κατά κάθε είδους ιδιωτικοποίησης των ιαματικών πηγών.

Στην ουσία, το ψήφισμα ζητάει να παραμείνουν οι ιαματικές πηγές στο ίδιο νομικό καθεστώς που ισχύει και σήμερα, που όπως βλέπουμε σε ό, τι αφορά τις ιαματικές πηγές των Θέρμων για το νησί μας,  έχει οδηγήσει στην καταστροφή και στη μη αξιοποίησή τους από το λημνιακό λαό ως κοινωνική παροχή υπηρεσίας, αφού η χρήση τους βοηθάει να καταπολεμηθούν πολλά προβλήματα υγείας. Κινείται στη λογική που θέλει τους επιχειρηματικούς ομίλους να βρίσκουν «φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον» σε ό, τι είναι λαϊκή περιουσία. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στο σημείο του προτεινόμενου ψηφίσματος όπου αναφέρεται ότι, : «Απαραίτητη προϋπόθεση, όπως έχει επισημάνει και η ΚΕΔΕ, για οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση θεωρείται η δυνητικότητα της συμμετοχής των δήμων στη νέα εταιρεία….».

Θέση μας είναι καμιά ιδιωτικοποίηση των ιαματικών πηγών. Η ιστορία με τις πηγές των Θέρμων μας δείχνει ποια είναι τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης.

Με βάση τα παραπάνω, καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο δικό μας ψήφισμα που έχει ως εξής :

ΨΗΦΙΣΜΑ

Για το νομοσχέδιο για τις ιαματικές πηγές

 

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στο νομοσχέδιο που προωθεί την επιχειρηματική εκμετάλλευση των ιαματικών πηγών στην Ελλάδα.

Καμιά επιχειρηματική εκμετάλλευση, είτε αυτή γίνεται μέσω των ιδιωτών επενδυτών ντόπιων και ξένων, είτε μέσω των φορέων της Τοπικής Διοίκησης.

Απαιτούμε ιαματικές πηγές και λουτρά δημόσια, με κρατική χρηματοδότηση για τη λειτουργία τους, με ελεύθερη είσοδο για όλο το λαό.

Μύρινα 27-2-2021

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Μαδυτινός Κωνσταντίνος

Λιβαθυνόπουλος Αλέξανδρος

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button