Απόψεις

Μεγαλη Νικη ! Στο τελευταίο λεπτο το Γκολ και ΑΕΛ – Ακράτητος Αθηνών 1-0

Σπουδαία νίκη στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης πέτυχε η ΑΕ Λήμνος στον εξ’αναβολής αγώνα της 8ης αγωνιστικής για τον 5ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας γυναικών. Φοβερό γκολ με το αριστερό για την Άννα Μπλια και η ΑΕΛ, με μία νίκη ακόμα την τελευταία αγωνιστική στη Λήμνο, τερματίζει δεύτερη πίσω από την άξια Πρωταθλήτρια ΑΕΚ. Όσοι βρέθηκαν το Σάββατο απόγευμα στο γήπεδο της Μύρινας, απόλαυσαν τον καιρό, τον παλμό της κερκίδας, το γεμάτο ένταση παιχνίδι των δύο ομάδων και φυσικά το πάθος των κοριτσιών μας να βάλουν το γκολ που θα τους χάριζε τους 3 βαθμούς της νίκης.

Ο αγώνας ΑΕ Λήμνος – Ακράτητος διεξήχθει 20 ημέρες ετά από την κανονική ημερομηνία που είχε οριστεί. Τα κορίτσια μας αποδυναμωμένα ήδη, μετά και τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς της Ραφαέλας Κρομιλήδου και της Έλσας Στρογγυλού, μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και τα έδωσαν όλα για να πετύχουν τη νίκη. Η ομάδα του Ακράτητου Άνω Λιοσίων, ενισχυμένη σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου στην Αθήνα, όπου η ομάδα μας είχε νικήσει εκτός έδρας με 0-3, αντιστεκόταν κυρίως με τις προσπάθειες της πολύ καλής αμυντικού Ειρήνης Παπαδοπούλου και της έμπειρης αρχηγού Ιλιάνας Τσομπανοπούλου, η οποία έκανε φοβερές αποκρούσεις στις επιθετικές ενέργειες των κοριτσιών μας. Ο κόουτς Θοδωρής Λυγδάς δοκίμασε αλλαγές στην επιθετική γραμμή της ΑΕΛ μέχρι να ξεκλειδώσει την άμυνα του Ακράτητου. Προσπάθειες της Φωτεινής Τρυφερή, της Όλγας Αγαλιανού, της Εύας Σουλντίσα, της Μαρίας Γούτσιου δεν κατέληγαν στα δίχτυα. Στο 89ο λεπτό η Έλενα Μαναβάκη δίνει πάσα στην Άννα Μπλια η οποία ξεκινά την κούρσα από τα αριστερά, κοντοστέκεται, αλλάζει δύο φορές κατεύθυνση στο σώμα της μέχρι να μπερδέψει την αντίπαλη αμυντικό, μπαίνει στην περιοχή και με το αριστερό σημαδεύει εσωτερικά το δεξί κάθετο δοκάρι και σκοράρει. Οι παίχτριες της ΑΕΛ έγιναν ένα κουβάρι με επίκεντρο τη 15χρονη Άννα, που μια μέρα μόλις πριν είχε δοκιμαστεί από τις προπονήτριες της Εθνική Κορασίδων στην Αθήνα, μαζί με την Όλγα Αγαλιανού. Ο παλμός στην κερκίδα του γηπέδου της Μύρινας ήταν μαγικός, καθώς ο εκκωφαντικός ήχος των τυμπάνων του γκρουπ Bartalia Lemnos Drum Gang έδινε το ρυθμό και ο κόσμος ακολουθούσε. Με τη λήξη του αγώνα όλα τα κορίτσια έγιναν μια αγκαλιά και πανηγύρισαν μαζί με φίλους και συγγενείς. Το αίσθημα της νίκης στα τελευταία λεπτά με ένα τόσο όμορφο γκολ από την Άννα και φυσικά η εμφάνιση αυτή μπροστά στο κοινό μας, είναι κάτι που θα μείνει για καιρό στις καρδιές μας, μέχρι την επόμενη εμπειρία.

Το ταξίδι αυτό της ομάδα ποδοσφαίρου των κοριτσιών της Λήμνου τελειώνει για φέτος την επόμενη Κυριακή πάλι στο γήπεδο της Μύρινας με αντίπαλο τις Γυναίκες Περιστερίου.

Να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που παραβρέθηκε στο γήπεδο και υποστήριξε μέχρι το τελευταίο λεπτό τα κορίτσια μας. Ευχαριστούμε το μουσικό γκρουπ Bartalia Lemnos Drum Gang για τη μοναδική τους παρουσία στις κερκίδες. Να υποσχεθούμε ότι και στον τελευταίο αγώνα η ομάδα θα είναι σοβαρή, οργανωμένη και αξιοπρεπής για να κάνει υπερήφανο τον κόσμο του φιλόξενου νησιού της Λήμνου. Σας περιμένουμε την επόμενη Κυριακή να γίνετε ο 12ος μας ποδοσφαιριστής!!!

Ευχαριστούμε την αποστολή της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Ακράτητου, τον προπονητή Παναγιώτη Λουμάκη και τον υπεύθυνο Νίκο Ζαρκαδάκη, αλλά και όλα τις αθλήτριες του συλλόγου για τα καλά τους λόγια για τη φιλοξενία μας. Νοιώθουμε υπερήφανοι που και στην ομάδα του Ακράτητου υπήρχε ένα ¨δικό¨ μας κορίτσι, η Γεωργία Γεωργαλά που κατάγεται από την Σκανδάλη της Λήμνου.

Σύνθεση ΑΕ ΛΗΜΝΟΣ: Προβατά, Γούτσιου, Πλακιώτη, Μπλια, Τρυφερή (73’Βεράκη), Μαγδαληνού, Μπουλέτου, Δήμου, Αγαλιανού, Σουλντίσα, Μαναβάκη.

Σύνθεση ΑΠΟ ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ: Τσομπανοπούλου Ι, Παππά (78’ Χαραλαμπίδη), Παπαπάνου, Παπαδοπούλου Ε, Χάψα, Γεωργαλά, Παπαδοπούλου Θ, Νάκου (71’ Τσομπανοπούλου Ζ), Ροϊδη, Νικολακοπούλου, Δήμου

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button