Επίκαιρα

Μερικά ασυνήθιστα των εκλογών

Μερικά ασυνήθιστα των εκλογών

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Ο νόμος λέει ότι όσοι είναι πάνω από 70 χρονών δεν υποχρεούνται να πάνε να ψηφίσουν. Μια γιαγιά, πάντως, η κ. Σοφία, 100 χρονών στην Κοζάνη πήγε και ψήφισε από τους πρώτους μόλις άνοιξαν οι κάλπες, πιο πολύ γιατί ο γεγονός της Γιάννης Παπαϊορδανίδης ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας!

Ένας άλλος υποψήφιος, και μάλιστα αρχηγός κόμματος, ο Δημοσθένης Βεργής, Πρόεδρος των Ελλήνων Οικολόγων, ψάχνει να βρει για να τον κεράσει τον μοναδικός ψηφοφόρο σε όλη την ελληνική επικράτεια που τον ψήφισε!

Σε άλλες ευρωπαϊκες χώρες οι Οικολόγοι έχουν πολύ μεγάλα κόμματα και συγκυβερνούν σε κυβερνήσεις συνασπισμού. Εδώ σε μας στην Ελλάδα ούτε ο ίδιος ο Πρόεδρος του κόμματο ψήφισε τον εαυτό του,

Συγκεκριμένα, τόσο εκείνος όσο και η σύζυγος του Σβετλάνα, δεν συμμετείχαν χθες στην εκλογική διαδικασία, καθώς βρίσκονταν στην Μύκονο για ολιγοήμερες διακοπές.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, είναι σημαντικό για εκείνον να βρεθεί με τον άνθρωπο που του χάρισε την μία ψήφο και την 36η θέση στην εκλογική αναμέτρηση. «Έχει τύχει να συμμετέχω σε εθνικές εκλογές και να μην έχω πάρω ψήφο, τώρα τουλάχιστον πήρα μία. Μάλιστα ψάχνω να βρω τον άνθρωπο αυτό που με επέλεξε για να τον ευχαριστήσω και να του κάνω και το τραπέζι. Ήταν μεγάλη έκπληξη αυτή για μένα. Θα ζητήσω και θα ψάξω να βρω αυτόν που με ψήφισε. Πρέπει να βρω αυτό το ψηφοδέλτιο, το θέλω ενθύμιο. Ήμασταν στην Μύκονο κι εγώ και η σύζυγος μου χθες για διακοπές. Δεν ψηφίσαμε γιατί δεν γινόταν. Άλλωστε δεν είχα κατεβάσει ψηφοδέλτιο στο νησί, γιατί η συμμετοχή μου ήταν μόνο για την Αθήνα»

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο λόγος που δεν συμμετείχε στις εκλογές με ψηφοδέλτιο για όλη την επικράτεια ήταν καθαρά οικονομικός.

«Για να κατεβάσεις ψηφοδέλτιο για όλη την επικράτεια ήθελες 150000 ευρώ, λεφτά που δεν είχα την όρεξη πλέον να δώσω. Έτσι πληρώσαμε εγώ και η γυναίκα μου παράβολα της τάξεως των 300 ευρώ για την συμμετοχή μας, αλλά μόνο για την Αθήνα».

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button