ΕπιλεγμέναΛήμνος

Θα Χιονίσει; Θα το Στρώσει; Ο Άνεμος; Η θερμοκρασία; Υπαρχουν απαντήσεις;

Το ερώτημα  αν θα χιονίσει και πότε είναι κυρίαρχο σήμερα  Σάββατο, 16/1

Έχοντας τρία αξιόπιστα site θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε.

Το ένα  δίνει ασθενή χιονόπτωση Σαββάτο Μεσάνυχτα, Κυριακή ξημερώνοντας.

Το άλλο ασθενή χιονόπτωση Δευτέρα ξημερώνοντας.

Το Τρίτο επειδή δίνει την πιο δυσμενή περίπτωση το παρακολουθούμε με προσοχή !

Θα έχουμε ασθενή χιονόπτωση ξημερώνοντας Κυριακή στην δυτική Λήμνο, στα πιο ψηλά σημεία, Βίγλα και στα “ορεινά” Χωριά, Δάφνη, Σαρδές κλπ.

Απο το πρωί της Κυριακής η ασθενής Χιονόπτωση θα επικράτηση σε όλο το νησί,  όλη την Κυριακή, κατά τόπους και περιόδους.

Τη Δευτέρα ξημερώνοντας και μέχρι το πρωί το χιόνι θα είναι  κάπως περισσότερο. Στη συνέχεια μέχρι το μεσημέρι θα διατηρηθούν μικρές χιονοπτώσεις. Ως εκεί!

Δηλαδή, όλη η Κυριακή θα έχει μικρές χιονοπτώσει κατά τόπους  και αυτό θα πάει μέχρι τη Δευτέρα το Μεσημέρι…

Στο άλλο συνηθισμένο και σημαντικό   ερώτημα είναι αν θα το στρώσει.  Τα site  του Καιρού δεν έχουν τέτοια παράμετρο και ο καθένας κάνει τους δικούς του Υπολογισμούς.

Ο δικός μας: αν θα συμβεί αυτό  θα γίνει Δευτέρα ξημερώνοντας.

Πιο βέβαια καιρικά στοιχεία,  με τα οποία συμφωνούν και τα 3 site  είναι: Άνεμοι ΒΑ ( και ΒΒΑ)  5 μποφόρ (ενισχυμένα) μέχρι την Κυριακή το πρωί.  Στη συνέχεια (Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη)  πάμε σε 4ρια. Αρα απο τους ανέμους δεν απειλούμεθα και αυτό είναι σημαντικό για να μην έχουμε διακοπές ρεύματος…

Το άλλο  σίγουρο είναι ότι οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές από 3 βαθμούς μέχρι 0 και το πρωί της  Δευτέρας  -1, της Τρίτης -2 και της  Τετάρτης – 3 !!!

Κάπως έτσι θα είναι για τη Λήμνο αυτή η κακοκαιρία με την ονόμασαν “Λεανδρος” και εμείς την ξέρουμε ως  “τ΄ Αγιαντωνιού το Τφαν”

Απο την Πέμπτη επικρατούν  Νότιοι άνεμοι (ξανά) που θα ανεβάσουν σημαντικά την Θερμοκρασία.

Στη Φωτογραφία η πρόβλεψη για την χιονόπτωση τη Δευτέρα  ξημερώνοντας.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button