Λήμνος

Ξεπερασαν το διαθεσιμο ποσο (1.250.000 €) οι προτασεις για το αγροτικο και φυσικο περιβαλλον – ποσες ειναι…

Ξεπερασαν το διαθεσιμο ποσο (1.250.000 €) οι προτασεις για το αγροτικο και φυσικο περιβαλλον - ποσες ειναι...

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΤΑ     ΛΙΝΤΕΡ    – Μύρινα, 06-11-2018

 

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 6/11/2018 και ώρα 14.00, με την κατάθεση και των φυσικών φακέλων στην Αναπτυξιακή Λήμνου, η υποβολή προτάσεων  στο πλαίσιο της 1ης Πρόσκλησης του Τοπικού Προγράμματος Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου LEADER (CLLD – Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων», Υπομέτρο 19.2: «Στήριξη Υλοποίησης Δράσεων των Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD/LEADER)», στη Δράση 19.2.4: «Βασικές Υπηρεσίες & Ανάπλαση Χωριών σε Αγροτικές Περιοχές».

Υποβλήθηκαν συνολικά 23 προτάσεις ύψους 1.764.447,36 ευρώ, ενώ η διαθέσιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 1.250.000,00 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η κατανομή των υποβληθεισών προτάσεων ανά υποδράση, έχει ως εξής:

19.2.4.2 Στήριξη για τη δημιουργία, βελτίωση ή επέκταση τοπικών βασικών υπηρεσιών για τον αγροτικό πληθυσμό, καθώς και των σχετικών υποδομών: Υποβλήθηκαν πέντε προτάσεις, συνολικού ύψους 785.024,43€.

19.2.4.3 Στήριξη για επενδύσεις για δημόσια χρήση σε υπηρεσίες και υποδομές αναψυχής, ανάπλασης χώρων εντός οικισμών, τουριστικές πληροφορίες και τουριστικές υποδομές μικρής κλίμακας: Υποβλήθηκαν δύο προτάσεις συνολικού ύψους 436.740,00€

19.2.4.4 Ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων: Υποβλήθηκαν έξι προτάσεις συνολικού ύψους 123.654,00€.

19.2.4.5 Στήριξη για μελέτες, υπηρεσίες και επενδύσεις, που συνδέονται με τον πολιτισμό, με τη διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των χωριών, των αγροτικών τοπίων και των τόπων με υψηλή φυσική αξία, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών κοινωνικό-οικονομικών πτυχών, καθώς και δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης:  Υποβλήθηκαν δέκα προτάσεις συνολικού ύψους 419.028,93€.

Αναφορικά με το επενδυτικό ενδιαφέρον, σημειώνεται ότι εννέα προτάσεις υποβλήθηκαν από το Δήμο Λήμνου, μία από το Δήμο Αγίου Ευστρατίου, ενώ υπήρξε σημαντική ανταπόκριση και από τους συλλογικούς φορείς που δραστηριοποιούνται σε όλη την περιοχή παρέμβασης, καθώς συνολικά υποβλήθηκαν δεκατρείς προτάσεις από πολιτιστικούς συλλόγους και λοιπούς συλλογικούς φορείς, τόσο για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, όσο και για την προμήθεια εξοπλισμού. 

Από την Αναπτυξιακή Λήμνου εκφράζεται ιδιαίτερη ικανοποίηση, τόσο για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας, όσο και για το υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον. Η αξιολόγηση θα ξεκινήσει άμεσα, σύμφωνα με τους όρους και τα κριτήρια επιλογής, όπως αυτά είναι δημοσιευμένα στην σχετική Πρόσκληση και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη το δυνατόν ολοκλήρωσή της.

Από την Αναπτυξιακή Λήμνου Α.Ε

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button