Επίκαιρα

Απόψε ο επαναληπτικός του ΠΑΟΚ στο Βέλγιο – Το πλήρες πρόγραμμα

Απόψε ο επαναληπτικος του ΠΑΟΚ στο Βέλγιο

Το πλήρες αθλητικό πρόγραμμα

Kρίσιμο αγώνα δίνει απόψε (ώρα 22:00 COSMOTE Sport 2) ο ΠΑΟΚ.

Αγώνας ρεβάνς της φάσης των «16» του Κόνφερενς Λιγκ. Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση που οι δύο ομάδες έχουν σημειώσει τον ίδιο αριθμό γκολ μετά τα δύο ματς, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

Έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης στους «8» την περασμένη Πέμπτη επικρατώντας στην Τούμπα της βελγικής Γάνδης και όλοι στον Δικέφαλο του Βορρά ζουν και αναπνέουν για την περαιτέρω συνέχεια στον θεσμό, αρχής γενομένη απόψε στην ρεβάνς της Γάνδης.

Με εκτεταμένο rotation, αγωνιστική αφύπνιση στο β’ μέρος και γκολ στο 91’ κατέβαλε τον ΠΑΣ την περασμένη Κυριακή στην Τούμπα (1-0) για τα Play-Off διευρύνοντας έτσι το εντός των συνόρων αήττητο του στις 15 αγωνιστικές και ξεφεύγοντας ακόμη περισσότερο από την 3η θέση (παραμένοντας όμως στο -12 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό).

Ο προπονητής Λουτσέσκου δήλωσε:

«Όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι, αυτό πρέπει να το έχουν όλοι στο μυαλό τους. Προσπαθούμε να χτίσουμε τη νοοτροπία της ομάδας με το να έχουν όλοι οι παίκτες το ρόλο τους και να ξέρουν το τι πρέπει να κάνουν όταν θα παίξουν. Θέλουμε τους πάντες να είναι έτοιμοι.

Θα πρέπει να έχουμε την αυτοπεποίθηση να κάνουμε το παιχνίδι μας. Η μόνη διαφορά που θα υπάρχει θα είναι στον ψυχολογικό τομέα. Η Γάνδη θα μπει με ψυχολογία να νικήσει και εμείς θα μπούμε για να κάνουμε το παιχνίδι μας, να διαχειριστούμε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Μη ξεχνάτε ότι έχουμε κάνει σημαντικές νίκες εκτός έδρας»,

Αρκετά και σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει ο «δικέφαλος», που μέσα σ’ όλα ανακοίνωσε παραμονές του παιχνιδιού και νέο κρούσμα covid. Πέραν λοιπόν των τιμωρημένων Κούρτιτς (χαφ/1ος σκόρερ), Αντ. Ζίβκοβιτς (εξτρέμ), νοκ-άουτ τέθηκε για το υπόλοιπο της σεζόν ο Μιχαηλίδης (στόπερ), ενώ δεν ταξίδεψε ο άρρωστος Καντουρί (χαφ).

Στην 22μελη αποστολή συμπεριλήφθηκε έχοντας προστατευτεί στο κυριακάτικο παιχνίδι ο Πασχαλάκης (τερμ.), όπως και οι Βιεϊρίνια (αρ. μπακ-χαφ), Αουγκούστο (χαφ), Ινγκασον (στόπερ), οι οποίοι και προφυλάχθηκαν κόντρα στον ΠΑΣ.

Τέταρτος στόπερ ο προερχόμενος από την κ19 του ΠΑΟΚ Κουλιεράκης. Ταξίδεψαν επίσης και ο τρίτος τερματοφύλακας Ταλιχμανίδης (προφανώς δεν υπάρχει απόλυτη σιγουριά για τον Πασχαλάκη), αλλά και ο μπακ-χαφ Τσαούσης. Υπενθυμίζεται πως εκτός ευρωπαϊκής λίστας είναι οι νιόφερτοι Ζαμπά (εξτρέμ), Σάστρε (δ. μπακ).

Η αποψινή ενδεκάδα:

(4-2-3-1) Πασχαλάκης – Λύρατζης, Ινγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια – Σβαμπ, Λύρατζης – Μιτρίτσα, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ – Ακπομ

 

Α’ ΜΑΤΣ: ΠΑΟΚ – Γάνδη 1-0: Σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη, χάρη σε τέρμα που σημείωσε στο 58’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Κούρτιτς.

Ο αγώνας της Τούμπας ήταν ο πρώτος για τη Γάνδη κόντρα σε ελληνική ομάδα. Αήττητος απέναντι στους Βέλγους ο ΠΑΟΚ, το 1991 απέκλεισε τη Μαλίν (1-1 εντός, 1-0 στο Βέλγιο), ενώ το 2010, στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, έφερε δύο ισοπαλίες με σκορ 1-1 κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ.

 

O προπονητής της Γάνδης δήλωσε:

«Στο πρώτο παιχνίδι αποδείχθηκε ότι δεν ήμασταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον ΠΑΟΚ. Πληρώσαμε τα λάθη μας. Το 0-0 θα ήταν πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Θα πρέπει να αποδείξουμε την αξία μας στη ρεβάνς Εδώ και έξι εβδομάδες δίνουμε do or die παιχνίδια. Έχουμε μάθει να ζούμε στην πίεση και να διαχειριζόμαστε το κάθε ματς. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου.

Είναι πολύ θετικό ότι θα έχουμε περισσότερες λύσεις σε σχέση με το πρώτο ματς. Θέλουμε να συνεχίσουμε στην Ευρώπη αλλά αν αποκλειστούμε αυτό δεν θα σημαίνει ότι η πορεία μας είναι αποτυχημένη. Ξέρω τι μπορεί να κάνει ο κόσμος μας. Πιστεύω ότι έχουμε την καλύτερη έδρα στο Βέλγιο..

Ο ΠΑΟΚ έχει ποιότητα ως ομάδα και το απέδειξε και στο πρώτο παιχνίδι. Είναι δύσκολο να παίξεις απέναντι τους και πολύ περισσότερο όταν έρχονται με νίκη από το πρώτο ματς. Αλλά και εμείς έχουμε ποιότητα και πρέπει να το δείξουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και νομίζω ότι έχουμε πιθανότητες να περάσουμε στην επόμενη φάση».

 

Το πλήρες πρόγραμμα τηλεοπτικών μεταδόσεων

 

ΛεβερκούζενΑταλάντα

Europa League

COSMOTE Sport 5  19:45

Ερυθρός ΑστέραςΡέιντζερς

Europa League

COSMOTE Sport 4  19:45

ΚοπεγχάγηΑϊντχόφεν

Europa Conference League

COSMOTE Sport 9  19:45

ΒασιλείαΜαρσέιγ

Europa Conference League

COSMOTE Sport 8  19:45

ΜονακόΜπράγκα

Europa League

COSMOTE Sport 7  19:45

ΡενΛέστερ

Europa Conference League

COSMOTE Sport 6  19:45

ΓαλατάσαραϊΜπαρτσελόνα

Europa League

COSMOTE Sport 3  19:45

ΖάλγκιριςΑναντολού Εφές

Euroleague

NOVASPORTS 4  20:00

ΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκός

Euroleague

Novasports Prime 21:00

Ρεάλ ΜαδρίτηςΒιλερμπάν

Euroleague

NOVASPORTS 5  21:45

ΈβερτονΝιούκαστλ

Αγγλικό Πρωτάθλημα

COSMOTE Sport 9  21:45

ΦέγενορντΠαρτιζάν

Europa Conference League

COSMOTE Sport 5  22:00

Γουέστ ΧαμΣεβίλλη

Europa League

COSMOTE Sport 4  22:00

Άιντραχτ ΦρανκφούρτηςΜπέτις

Europa League

COSMOTE Sport 8  22:00

ΛιόνΠόρτο

Europa League

COSMOTE Sport 7  22:00

ΡόμαΦίτεσε

Europa Conference League

COSMOTE Sport 6  22:00

ΛίντσερΣλάβια Πράγας

Europa Conference League

COSMOTE Sport 322:00

ΓάνδηΠΑΟΚ

Europa Conference League

COSMOTE Sport 2  22:00

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button