Περιοδικό

Άρχισαν να γεννούν τα ψάρια – Ας τα προστατέψουμε

Άρχισαν να γεννούν τα ψάρια

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Κάθε χρόνο Απρίλιο – Ιούνιο, που ζεσταίνονται tα νερά σε θάλασσες και ποτάμια, είναι η εποχή που τα ψάρια γεννάνε τα αυγά τους και πολλαπλασιάζονται. Γι’ αυτό και υπάρχουν οι σχετικές απαγορευτικές διατάξεις να μη τα ψαρεύουμε και να μη τα ενοχλούμε.

Συνήθως ξέρουμε για την απαγόρευση αλιείας στη θάλασσα. Αυτήν την εποχή, πάντως, έχουν εκδοθεί σχετικές απαγορεύεις και για τη στεριά, όπως π.χ. αυτή που διάβασα πρόσφατα:

“Το Τμήμα Αλιείας ενημερώνει ότι απαγορεύεται η αλιεία, επαγγελματική και ερασιτεχνική, με κάθε μέσο και εργαλείο στις λιμνοδεξαμενές, στις φυσικές και τεχνητές λίμνες καθώς και σε όλους τους ποταμούς, τους παραποτάμους, τους χειμάρρους, ρυάκια, τα γεωφράγματα και τα κανάλια, από Πέμπτη 23 Απριλίου 2020 και ώρα 12.00 π.μ. μέχρι Σάββατο 06 Ιουνίου 2020 και ώρα 12.00 π.μ. για την προστασία της αναπαραγωγής των Κυπρινοειδών, των λοιπών ιχθύων και υδρόβιων οργανισμών.

Οι παραβάτες διώκονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2040/1992.

Αρμόδιοι για την τήρηση-εφαρμογή των παραπάνω αποφάσεων είναι οι Αστυνομικές Αρχές και η Διεύθυνση Δασών του Νομού, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις”.

 

Δεν βλέπω να αναφέρεται το Λιμενικό Σώμα. Πολύ φυσικό, αφού η αρμοδιότητα του είναι η θάλασσα, κι όχι τα ποτάμια, οι λίμνες και οι χείμαρροι.

 

Επίσης, δεν βλέπω η απαγόρευση να αφορά τα ιχθυοτροφεία. Οπότε, άνετα και χωρίς τύψεις μπορώ σήμερα να αγοράσω δυο τσιπούρες ιχθυοτροφείου για να τις κάνω ψητές στα κάρβουνα με λαδολέμονο!

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button