Λήμνος

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ – ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ - ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ                                                   

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                               

                                                                       Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από πρόσκληση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου συνεδρίασε σήμερα το πρωί εκτάκτως στα γραφεία της Περιφέρειας στη Μυτιλήνη σε πλήρη σύνθεση το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

 Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν ο συντονισμός όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών και φορέων για την προετοιμασία και αντιμετώπιση του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας με την επωνυμία «Ξενοφών».

 Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε να τεθούν σε ύψιστη ετοιμότητα από τις 14:00 σήμερα το μεσημέρι όλες οι δυνάμεις των νησιών του Βορείου Αιγαίου, καθόσον λόγω των επικείμενων ακραίων καιρικών φαινομένων υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς, όπως και ζημιών που μπορούν να προκληθούν από τους θυελλώδεις ανέμους.

 Ειδικότερα, προς τους πολίτες επισημαίνονται τα ακόλουθα:

 1)   Μέτρα προστασίας από τον κίνδυνο πυρκαγιάς

 

  • Οι πολίτες και ιδίως τα μέλη των αγροτικών, κτηνοτροφικών και μελισσοκομικών συλλόγων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως:  ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες  (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης) καθώς και χρήση υπαίθριων ψησταριών.

 2)   Μέτρα αυτοπροστασίας από τους θυελλώδεις άνεμους

 Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

  • Στερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχετε αναρτήσει.
  • Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας.
  • Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
  • Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των σκαφών στους όρμους και στα αλιευτικά καταφύγια.

 Επίσης, οι πολίτες παρακαλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών και να και μην δίνουν σημασία στις φημολογίες και τις ψευδείς ειδήσεις.

 

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button