Περιοδικό

Τα αργά ολλανδικά ταμεία και τα ελληνικά κομμωτήρια

Τα αργά ολλανδικά ταμεία και τα ελληνικά κομμωτήρια

 

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

 

Στην Ολλανδία μια αλυσίδα σούπερμάρκετ εισήγαγε μια καινοτομία, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους πελάτες της και να αυξήσει τον τζίρο της. Σε 200 καταστήματα της λειτουργούν τα λεγόμενα «αργά ταμεία», δηλαδή ταμεία που όχι μόνο δεν βιάζονται καθόλου να περάσουν τα ψώνια από το ταμείο, αλλά αντίθετα καθυστερούν όσο γίνεται περισσότερο, και στο μεταξύ πιάνουν κουβέντα με τους πελάτες.

Τα ταμεία αυτά τα προτιμούν ηλικιωμένοι και γενικά άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα μοναξιάς.

Για παράδειγμα, ο νεαρός ταμίας μπορεί ελεύθερα να κάνει κομπλιμάν σε μια συνταξιούχο, όπως:

–      Σας βλέπω πολύ όμορφα ντυμένη και χτενισμένη σήμερα…

–      Πολύ ωραίο το φουλάρι που φοράτε… Από πού το αγοράσατε;

 

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην χώρα μας, όχι στα σουπερμάρκετ, αλλά στα περισσότερα κομμωτήρια.

Όπως είναι γνωστό, οι Έλληνες κομμωτές και οι κομμώτριες είναι πολυλογάδες και μεγάλοι ψυχολόγοι και ψυχοθεραπευτές. Όση ώρα δουλεύει το ψαλίδι δουλεύει ασταμάτητα και η γλώσσα τους. Και οι πελάτισσες ανοίγουν την καρδιά τους και πιάνουν κουβέντα για τα πάντα, από οικογενειακά και ερωτικά μέχρι κουτσομπολιό, από πολιτική μέχρι ψώνια και συνταγές μαγειρικής!

Το κακό καμιά φορά είναι ότι ξεχνιούνται στην κουβέντα. Κι ενώ η πελάτισσα στην αρχή λέει, να μου τα κόψεις τα μαλλιά πολύ λίγο, ελαφρά, στο τέλος από το πολύ κόψιμο μπορεί να μη μείνει τρίχα στο κεφάλι και να μην αναγνωρίζει τον εαυτό της!

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button